Çölyak Hastası Aileler Farkındalık Etkinliğinde Buluştu, Büyükşehir’in Etkinlikleri Kentte Her Kesimi Memnun Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Çölyak hastası vatandaşlara ayda 1 kez 16 adet (250 gramlık) glütensiz ekmek ve 3 kilogram glütensiz un dağıtımı yapılıyor.

26 Mayıs 2024 Pazar, 21:53
Çölyak Hastası Aileler Farkındalık Etkinliğinde Buluştu, Büyükşehir’in Etkinlikleri Kentte Her Kesimi Memnun Ediyor
-

Sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumun her kesimine dokunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çölyak hastalarına yönelik 4 yıl önce başlattığı gıda kolisi desteğine ek olarak, geleneksel hale getirdiği ‘Çölyak Farkındalık Etkinliğini’nin ikincisini bu sene de düzenledi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte Çölyak hastaları ve ailelerine, birbirinden lezzetli glütensiz yiyecek ve içecekler ikram edildi. 
  
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerde vatandaşların maddi- manevi ihtiyaçlarını karşılayan ve her kesimin yanında olmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla ‘Çölyak Farkındalık Etkinliği’ düzenledi. Piyasada yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünleri, 4 yıl boyunca hazırladığı gıda kolisi içerisinde Çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz bir şekilde ulaştıran Büyükşehir, ikincisini düzenlediği farkındalık etkinliğinde de hem hastaları hem de ailelerini mutlu etti.
 
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte; Mersin’in yöresel ve lezzetli yiyeceklerinden tantuni ve ayran, tatlı olarak ise burma baklava ikram edildi. Her bir yiyeceğin ve içeceğin glütensiz bir şekilde sunulduğu etkinlikte, ailelerin ve çocukların eğlenmesi için de Büyükşehir’in Kent Orkestrası sahne aldı. Canlı müzik eşliğinde güzel havanın ve ambiyansın tadını çıkaran aileler, etkinlik sayesinde keyifli zaman geçirdi. Çölyak hastası aileleri ve çocukları bir araya getiren etkinlik sayesinde hem Çölyak hastalığı ile ilgili toplumsal bilinç oluşturmak, hem de hastalıkla mücadele eden bireylerin sosyal hayata daha çok karışmasını sağlamak amaçlandı.
 
Kılıç: “Etkinliğin bu yıl ikincisini düzenledik”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi vererek; “‘Çölyak Farkındalık Günü’ olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geçen yıl başlatmıştık. Bu yıl farklı bir konsept olarak, Mersinimizin ünlü bir yemeği olan tantuniyi glütensiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunduk. Hepsi çok memnun kaldılar. Bunun yanında tatlı olarak da yine glütensiz bir şekilde burma baklavayı vatandaşlarımıza servis ettik. Çocuklarımıza da müzik ve dans etkinliği hazırladık. Hepsi etkinlikten çok memnun bir şekilde ayrıldılar” dedi.
 
Aileler, yapılan bu tür farkındalık etkinliğini çok seviyor
Etkinliğe katılan ve Çölyak hastası bir kızı olduğunu ifade eden Gülsüm Yıldırım, “Kızım 2006 yılından beri Çölyak hastası. Ürünlere ulaşmada önceden çok sıkıntı yaşıyorduk, ama Büyükşehir tarafından bir farkındalık yaratıldı. Özellikle Başkanımızın burada çok büyük rolü var. Düzenli olarak her yıl etkinliklerimiz yapılıyor. Mesela bu yılki etkinlikte tantuni vardı ve kızım çok mutlu oldu. Çünkü dışarıda böyle bir yemek ihtiyacını karşılayamıyor. Birçok kişinin Çölyağı bilmemesinden kaynaklı, farkındalık anlamında da çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
 
2 çocuğunun da Çölyak hastası olduğunu belirten Ümit Kara, “Başkanımız Vahap Seçer’den çok memnunuz.  Düzenlenen Çölyak etkinliğinden de memnunuz. Başkanımız her kesimi, her konuda destekliyor. Bizleri rahatlatıyor ve her zaman destek sağlıyor” dedi.
 
Vatandaşlardan Ela Ateş ise kızının yaklaşık 7 yıldır Çölyak hastası olduğunu dile getirerek,  “O süreçten beri Çölyak’la mücadele ediyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’den çok memnunum. Bu sayede bir farkındalık oluşuyor. Çocuklarımızla etkinliğe geldik ve güzel vakit geçirdik” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor