Çorum Kavacak Köyü’nde Define Ararken Mağarada Sıkışan İ.A.’yı Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor.

Çorum'da define bulmak amacıyla arkadaşlarıyla birlikte girdiği mağarada sıkışan İ.A.'yı kurtarma çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgilere göre, olay sabah saatlerinde meydana geldi.

Çorum Kavacak Köyü’nde Define Ararken Mağarada Sıkışan İ.A.’yı Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor.
Çorum'da define bulmak amacıyla arkadaşlarıyla birlikte girdiği mağarada sıkışan İ.A.'yı kurtarma çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgilere göre, olay sabah saatlerinde meydana geldi.

Olay, Çorum'un merkez ilçesi Kavacak köyü mevkiinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, saat 04.00 sularında jandarma karakoluna başvuran S.Ş. isimli şahıs, arkadaşlarıyla birlikte define aramak için girdiği mağarada İ.A. isimli şahsın sıkıştığını bildirdi. Bunun üzerine, jandarma ekipleri hızla olay yerine intikal ederek, sıkışmanın yaşandığı bölgeyi tespit etti.

Arama ve kurtarma çalışmalarına başlamak için AFAD’dan destek talep edildi. Jandarma ve AFAD ekipleri, mağara içerisinde arama faaliyetlerine başladı. Ayrıca, Kastamonu ve Sivas’tan gelen AFAD ekipleri ile İskilip ilçesindeki madende çalışan madenciler de bölgeye sevk edildi. Ekipler, mağaranın içerisinde yılan kamera ile görüntü alarak durumu daha iyi değerlendirmeye çalıştı.

Mağara içerisine kurulan düzenekle oksijen desteği sağlanarak, kurtarma çalışmalarının hızlandırılması amaçlandı. Ekipler, mağarada yapılan kazı ile elde edilen malzemeleri inceleyerek, İ.A.'nın bulunduğu alana ulaşmak için gerekli adımları atmaya devam ediyor. Madencilerle birlikte yapılan arama çalışmaları neticesinde, İ.A.'yı kurtarmak için ekipler yoğun bir çaba sergiliyor. Olayın gelişimi ve kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgiler, yetkililer tarafından düzenli olarak güncellenmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin