Çorum’dan Mersin’e Uzanan Umut Yolculuğu

Çorum’dan Mersin’e yaklaşık 550 kilometrelik bir yolu aşıp getirilen Şanslı, tedavi altına alındı.

01 Kasım 2018 Perşembe, 16:35
Çorum’dan Mersin’e Uzanan Umut Yolculuğu
-

Yaklaşık bir buçuk yıl önce, Çorum’da geçirdiği bir trafik kazası sonrası felç geçiren ve arka 2 bacağını da kullanamaz hale gelen köpek Şanslı’nın şansı Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde dönecek.
Bugüne kadar birçok sahipsiz hayvana gerek sağlık, gerekse de barınma imkânı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Çorum’dan tedavi amacıyla getirilen köpek Şanslı’ya umut olacak.
‘Şanslı’nın umuda varan yolculuğu…
Çorum’da yaşayan Avukat Altay Uçar, felçli bir köpeğe bir buçuk yıldır bakıyordu. Yürüteç yardımı ile yürümeyen köpeğinin sağlığına kavuşmasını isteyen Avukat Uçar, köpeği için tedavi arayışlarına girdi. Mersin Büyükşehir BelediyesiKaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin bugüne kadar tedavi etmiş olduğu ve koruma altına aldığı hayvanlardanmedya ve sosyal medya aracılığıyla haberdar olan Avukat Uçar, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçti.
Sahibi olduğu felçli köpek Şanslı’nın da artık daha fazla eziyet çekmesini istemediği için, tedavi edilebilir umudu ile son çare olarak MersinBüyükşehirBelediyesi’neulaşan Uçar, Şanslı’nındurumunu yetkililere anlattı. Bir buçuk yıldır felçli bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışan köpeği Şanslı’nın artık iyileşmesini isteyen ve bir türlü çözüm bulamayan Uçar, Şanslı’yıTürkiye’nin en büyük geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi unvanına sahip olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne gönderdi.
Şanslı’yı, Mersin’e aile dostları ile gönderen avukat Uçar, Haydar ve Türkan Özlü çiftine köpeği emanet etti. Akşam saatlerinde Mersin Büyükşehir BelediyesiVeterinerlikHizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından teslim alınan köpek, sedyeye alındı ve gerekli muayenesi yapıldı. 2014 yılından bu yana, 10 binden fazla hayvanı sağlığına kavuşturan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi bu sefer de Şanslı’yaumut olacak.
Avukat Altay Uçar’ın büyük bir insanlık örneği gösterdiğinden söz eden Özlü, “Hayvanlar bize Cenab-ı Allah’ın bir emaneti. Tıpkı çocuklarımız ve büyüklerimiz gibi bizlere emanet olduğu için de seve seve geldik. Şanslı, Avukat Altay Uçar Bey’in eline yaralı bir şekilde geçmişti. Kendisi bu şekilde uzun süre baktı köpeğe. Buradaki rehabilitasyon merkezinde yapılan tedavileri öğrendiği için de irtibata geçerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Bakımevi ’ne gönderdi” diye belirtti.
Köpeği neden Çorum’da değil de Mersin’de tedavi olması için getirdiklerini dile getiren Özlü, “Mersin’deki Hayvan Bakımevinin daha gelişmiş olduğunu ve hayvanların burada daha iyi bakıldığını duyan avukat bey, ismi gibi köpeğinin de Şanslı olacağına inandığı için buraya gönderdi” diye belirtti.
Haydar ve Türkan Özlü çifti son olarak, Şanslı’nın iyi olacağına inandıklarını belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Emrimiya Demir.Mezitli
16:51
1 Kasım 2018 Perşembe
Mersin haberden okuduğum şanslı köpek için Mersin BB vet.hizmetlerine ve sayın Kocamaza teşekkürlerimi sunuyorum.
149.0.2.24
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”