"Çukurova Havalimanımızın I. Etabını 2022’de Hizmete Açacağız"

Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Havaalanı Şantiyesini ziyaret ederek; brifing aldı.

19 Mart 2021 Cuma, 21:42
G: 19.03.2021 - 21:45
"Çukurova Havalimanımızın I. Etabını 2022’de Hizmete Açacağız"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Mersin’e geldi. Çukurova Havaalanı Şantiyesini ziyaret eden ve brifing alan Bakan Karaismailoğlu; I. Etabı, 2022’de tamamlayarak, havalimanını hizmete açmayı planladıkları kaydetti.

 “Yüzde 92,3 oranında fiziki gerçekleşme kat edildi”

Çukurova Havalimanında alt ve üst yapı inşaat çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, Havalimanı’nın altyapı inşaatına 2017 yılının başında başlandığını belirtti. Bugüne kadar yüzde 92,3 oranında fiziki gerçekleşme kat edildiğini kaydeden Karaismailoğlu, yıl sonuna kadar projeyi tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“Projemiz kapsamında; 3500 metre uzunluğunda pist ile aynı uzunlukta paralel taksi yolu yapıyoruz. Yine ayrıca, 30’ar metre uzunluklarında 4 adet yüksek sürat taksi yolu ile aynı uzunluk ve sayıda bağlantı taksi yolu öngörüyoruz. 1000 metreye 243 metre boyunda apron ile birlikte 464 x 120 metre ölçülerinde de özel uçak apron inşa ediyoruz. Havalimanımızın kargo terminal apronu 252x243 metre ebatlarında olacak. İki adet yer hizmetleri araç parkı inşa edilirken projenin çevre tel örgüsü ile birlikte nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu da yapılacaktır.”

- “I. Etabı, inşallah 2022’de tamamlayarak, havalimanımızı hizmete açacağız”

Çukurova Havalimanı’nın üst yapı inşaatlarının yap-işlet-devret yöntemi ile yapıldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Kamu özel işbirliği projeleri ile genel bütçenin yanında ilave finans kaynakları bulup; yatırımları arttırarak; hızlandırdıklarını kaydetti.
Karaismailoğlu, “Son 18 yılda bütçemizin yüzde 18’ini KÖİ projeleri ile yaptık. Üst yapı ihalesini 20 Kasım 2020’de gerçekleştirdik. Bütün dünyanın Kovid-19 ile savaştığı adete maske savaşlarının olduğu ortamda ihalemize gösterilen olağan üstü ilgi ülkemize olan güvenin bir eseridir.8 Ocak 2021’de yer teslimi yapılarak çalışmalara start verildi. I. Etap inşaatları için 60 bin metrekarelik İç-Dış Hatlar Terminal Binası, 30 bin metrekarelik kapalı otopark ve viyadük, 6 adet sabit ve hareketli yolcu köprüsü, DHMİ Hizmet Binası, teknik blok ve kontrol kulesi, kaza ve yangın istasyonu, güç merkezi, akaryakıt istasyonu, atık su arıtma tesisi, ısı merkezi ve depolar, uçak yakıt hidrant tesisi ile peyzaj alanları yer alacak. I. Etabı, inşallah 2022’de tamamlayarak, havalimanımızı hizmete açacağız.”

-“2 milyon 700 bin adet yolcu garantisi verilmiştir”

Bakan Karaismailoğlu, “Yap işlet devret ihale usulü ile yapılacak üstyapı, terminal ve mütemmim yapılar için görevli şirket toplamda 155 milyon euro yatırım yapacaktır. Bütün kamu özel işbirliği projelerinde olduğu gibi yapım için kamu bütçesinden hiç bir ödeme yapılmayacaktır. Ayrıca İhaleyi Kazanan firma havalimanı inşaası bitirip hizmete aldıktan sonra, işletme süresi boyunca toplam 297 milyon 100 bin euro kira bedelini devletimize ödeyecektir. İşletme süresinin ilk 12 Yılı ile sınırlı kalmak kaydıyla 2 milyon 700 bin adet yolcu garantisi verilmiştir bu da mevcut yolcunun yarısı kadardır.”

Bakan Karaismailoğlu, Mersin ziyareti kapsamında Mersin Valiliğini, Mersin AK Parti İl Başkanlığını ve Akdeniz Belediyesini de ziyaret etti. Mersin Limanı Genişletme Projesi Temel Atma Törenine ve Römorkörlerle Liman Gezisine de katılacak olan Karaismailoğlu, daha sonra Gemi Trafik Hizmetleri Merkezini ve Toroslar Belediyesi ziyaret edecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti