Cumartesi Günü Viranşehir'de Yasemin Özel'in Hayatını Kaybettiği Yangın Olayında "Görevden El Çektirme Kararı"

Mersin Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde 14 Mart 2020 tarihinde saat 15:26 sularında 13 katlı Doğa Plaza Apartmanı'nda henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü çıkan yangında, Yasemin Özel (34) adlı vatandaşın hayatını kaybetmesi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Büyükşehir ilgili amire "El Çektirildiği Kararını" basın açıklaması ile duyurdu.

16 Mart 2020 Pazartesi, 14:43
G: 16.03.2020 - 14:50
Cumartesi Günü Viranşehir'de Yasemin Özel'in Hayatını Kaybettiği Yangın Olayında "Görevden El Çektirme Kararı"
-

Yasemin Özel'in hayatını kaybettiği yangınla ilgili sırasıyla önce Büyükşehir Belediyesi ve sonra ise Mersin Valiliği soruşturma başlatmıştı.
Mersin Büyükşehir Beledisi tarafından konuya ilişkin gönderilen basın açıklamasının devamı ise şöyle;
Olayla ilgili 112’ye bir erkek vatandaş tarafından yapılan ilk ihbar, saat 15:26’da düşmüştür. Saat 15:27’de Mezitli İtfaiye Grup Amirliğimizdeki; 9 personel, 1’i 18 metre merdiven uzunluğuna sahip toplam 4 araç ile olay mahalline çıkış yapmış, 15:30’da olay mahalline ulaşmışlardır. Bu esnada Yenişehir, Gökçebelen ve Merkez itfaiyeden takviye talebinde bulunulmuştur.
Yangın müdahale ekibi, Yasemin ÖZEL’in henüz balkonda olmadığı sırada ilk olarak ekipmanlarıyla birlikte hızlı bir şekilde meskenin kapısından içeri girme girişiminde bulunmuştur. Kapının çelik kapı ve çok yönlü kilitli olması nedeniyle kırılması uzun sürmüş, bu durumun uzun zaman alacağının anlaşılması üzerine, balyoz ile duvarlar kırılarak içeriye girilmeye çalışılmış, bu sırada ana bina önünde bulunan bir personel balkona bir kişinin çıktığı bilgisini vermiştir.
Mezitli İtfaiye Grup Amirliği emrinde bulunan, ağır yapıda ve hareket kabiliyeti az olan 54 metre merdiven uzunluğuna sahip ikinci araç olay mahalline ulaştığı esnada, Yasemin ÖZEL tutunduğu balkon parmaklıklarından kendisini boşluğa bırakmıştır.
Meskene girildiğinde; 4 oda ve 1 salondan oluşan dairenin sadece salon kısmında yangının olduğu, alevlerin diğer odalara sirayet etmediği görülmüştür. Salondaki yangın kısa süre içerisinde söndürülmüştür.
Olay yerine intikal eden 9 yangın kurtarma personelinin tamamı mesleki ve deneyim olarak itfaiye tecrübesi 5 ila 28 yıl arasında değişmektedir. Bu personelin 3’ü yangında arama kurtarma konusunda görevlendirilmiş olup, diğer 6 personel de yangın müdahale ekibinden oluşmaktadır.
Müessif olayın yaşandığı aynı gün; personelin kusuru olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma açılmıştır. Soruşturmanın selameti açısından Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirilmiştir. Soruşturma sonucunda kusuru ve ihmali tespit edilen personel hakkında gereken işlem yapılacak, kamuoyunu ilgilendiren gelişmeler hassasiyetle açıklanmaya devam edilecektir.
Hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.
Saygılarımızla.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi