Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahıskalı Türklerin ana vatanlarına dönüşü ve vatandaşlık süreçleriyle ilgili destek vereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ahıskalı Türkler Birliği heyetini kabul ederek, Ahıskalı Türklerin anavatanlarına dönüşü ve vatandaşlık almasına yönelik desteklerini vurguladı. Erdoğan, "Vatandaş ve soydaşlarımızın kimliklerini korumalarını esas alıyoruz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahıskalı Türklerin ana vatanlarına dönüşü ve vatandaşlık süreçleriyle ilgili destek vereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Ahıskalı Türkler Birliği heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Toplantıda, Ahıskalı Türklerin anavatanlarına dönmeleri ve vatandaşlık almaları konusundaki destekleri ön plana çıktı. Erdoğan, bu süreçlerin takip edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz, vatandaş ve soydaşlarımızın bulundukları ülkelerde kimliklerini, dillerini ve dinlerini korumalarını esas gören bir anlayışa sahibiz," dedi. Ayrıca, Ahıskalı kardeşlerin haklarının korunması için uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıldığını belirtti.

Erdoğan, Ahıskalı gençlerin kültürel değerlerden uzaklaşmaması gerektiğine de vurgu yaparak, "Enerjimizi daha iyi konumlara ulaşmak için harcayalım," dedi. Ahıskalı Türklerin 14 Kasım 1944’teki sürgün acısını hala hissettiklerini belirten Erdoğan, anma etkinliklerinin önemini de dile getirdi. Gelecek dönemde sürgünle ilgili interaktif bir sergi düzenlenmesi planlandığını ve bu serginin kalıcı hale getirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Ukrayna’dan gelen Ahıskalı Türklerin Türkiye’deki durumuna da değinen Erdoğan, bugüne kadar 170 bin Ahıskalı Türkün istisnai vatandaşlık aldığını, 150 binden fazla kişiye ise uzun dönem ikamet izni verildiğini belirtti. "Türkiye olarak her zaman yanınızdayız," diyen Erdoğan, Ahıskalı Türklerin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin