Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da HAK-İŞ'in 50. yıl etkinliğinde hayat pahalılığına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ'in 50. kuruluş yıldönümü programında, hayat pahalılığı ile ilgili çözümler üreteceklerini belirtti. Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek için gereken irade ve güce sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, HAK-İŞ’in emek mücadelesinin önemine değindi ve tüm işçilerin haklarının korunması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da HAK-İŞ'in 50. yıl etkinliğinde hayat pahalılığına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ’in 50. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, hayat pahalılığı sorununu çözmek için gereken adımları atacaklarını ifade etti. Tek haneli enflasyon hedefinin bilincinde olduklarını belirten Erdoğan, bu hedefe ulaşmak için güçlü bir irade sergileyeceklerini kaydetti. HAK-İŞ’in emek, demokrasi ve adalet konusundaki mücadelesine dikkat çeken Erdoğan, bu tür mücadelelerin ülkemiz için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

HAK-İŞ’in kuruluşunun, işçi ve işveren arasındaki ilişkilere de ışık tuttuğunu belirten Erdoğan, adaletli bir çalışma barışının sağlanmasının gerekliliğine vurgu yaptı. İşçi haklarını korumak için sendikaların önemine değinen Erdoğan, işçilerin ve emekçilerin haklarını savunan bir yapının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli zorluklarla dolu geçmişinde HAK-İŞ’in önemli bir rol oynadığını ve bu durumu takdir ettiklerini ifade etti.

Erdoğan, iş kazalarında kaybedilen işçileri de anarak, bu konuda daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtti. Hükümetin işçi hakları konusunda attığı adımları da sıralayan Erdoğan, sosyal güvenlik reformları, işçi pozisyonlarının iyileştirilmesi ve sendikal özgürlüklerin artırılması konularında yapılan çalışmalara değindi. HAK-İŞ'in geçmişteki mücadelesinin yanı sıra gelecekte de işçi haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin