Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yaptığı konuşmada Filistin'in bağımsızlığının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yaptığı açıklamada bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının, adil ve sürdürülebilir barış için kritik bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye-Güney Kore ticaret hacminin 15 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Erdoğan, Koreli şirketlere Türkiye'de yatırım yapmaları için destek vereceklerini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yaptığı konuşmada Filistin'in bağımsızlığının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının adil ve sürdürülebilir barış için temel bir koşul olduğuna dikkat çekti. Gazze konusundaki ortak tutumları hakkında bilgi veren Erdoğan, Türkiye ve Güney Kore'nin ateşkesin sürdürülmesi çağrısında bulunduğunu kaydetti. Ayrıca, 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemine dair beklentilerini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin bu yönde adım atmamış ülkelerden Filistin devletini tanımalarını beklediğini ifade etti.

Güney Kore ile olan ekonomik ilişkilerin de önemine değinen Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolara yaklaşmakta olduğunu vurguladı. Türkiye'deki Koreli yatırımlara destek vereceklerini ifade eden Erdoğan, Hyundai'nin elektrikli araç üretimi kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin nükleer enerji alanındaki projelerine de değinen Erdoğan, Sinop Nükleer Güç Santrali'nin sürecinin sorunsuz ilerleyeceğini belirtti.

İki ülke arasında savunma sanayiinde önemli projelere imza atıldığını aktaran Erdoğan, Altay tankı projesinin başarılı bir örnek olduğunu vurguladı. Türkiye'nin uluslararası platformlarda iş birliği konusundaki kararlılığını yineleyen Erdoğan, Ukrayna'daki çatışmaların sona ermesi için diplomatik çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Güney Kore Devlet Başkanı Myung da, iki ülke arasındaki tarihi bağlara ve iş birliği fırsatlarına dikkat çekerek, ortak projelerin önemini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin