Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dertli olduğum, aşık olduğum projeydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 yıllık hayalim dediği proje olan Şehir Hastanelerinin ilki Mersin'de açıldı.

03 Şubat 2017 Cuma, 18:02
G: 03.02.2017 - 18:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dertli olduğum, aşık olduğum projeydi
-

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastaneleri projesi için "Dertli olduğum, aşık olduğum, bunu muhakkak yapmamız gerekir dediğim bir projeden bahsediyorum. Belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Arkadaşlarımla hep bunun hasbıhalini yapardık. Hamdolsun Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz" dedi.


Mersin Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yatırımların her biri önemli ancak bir tanesi var ki ülkemiz için yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor. Dertli olduğum, aşık olduğum, bunu muhakkak yapmamız gerekir dediğim bir projeden bahsediyorum. Belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Arkadaşlarımla hep bunun hasbıhalini yapardık. Hamdolsun Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

"BU BİR REKOR"

Adana, Kayseri, Ankara, Bilkent ve Manisa şehir hastaneleri bunları izleyecek. 2023 yılında tamamı nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye 32 bin yatak hedefine ulaşmış olacağız. Bu bir rekor. Tüm halkıma milletime sesleniyorum: Günlerdir ekranlarda izlediniz, Mersin şehir hastanesini izlediniz. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. 375 bin kapalı alana sahip iftihar verici bir tesis. Şuraya dikkat edin: Hastanemizde her biri 33 metrekarelik, içinde banyosu, tuvaleti, refakatçi kanepesi... vs odalar var. 15-20 yıl önce o günleri hatırlıyorum. Ana muhalefetin başındaki zatın SGK'nın başında olduğu günleri hatırlıyorum. Affedersiniz ne banyo ne tuvalet bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Bunların zihniyeti kirli. İşte hastanemi görmek istiyorsun, gel Mersin, gel 81 vilayete. Şu anda burada 25 adet çift kişilik odalar var. Suit odalar var. Hastanemiz modern bir proje. Toplamda 1300 yatak var. Yeni hastanemizin 51 ameliyathanesi var. Öyle kuyruklarda falan beklemeyeceksiniz. Bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir. En ileri teknik ve tedavi teknolojileriyle hizmet verecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor