Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Fatih Projesi kapsamındaki tablet dağıtım törenine katıldı. Törende, eğitimde fırsat eşitliği ve devletin eğitim alanındaki sorumlulukları üzerinde durdu. Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin tüm milletin hakkı olduğunu belirten Erdoğan, "Bize düşen, tüm gençlerimize eğitim imkanı hazırlamaktır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, geçmişte eğitimde yaşanan zorlukları ve hükümetin bu alanda sağladığı ilerlemeleri anlattı.
Eğitimde Önemli İlerlemeler
Erdoğan, Türkiye'de eğitimde kaydedilen gelişmelere değinerek, 2002 yılında Milli Eğitim bütçesinin 7,5 milyar TL olduğunu, bu rakamın 2014 sonunda 56 milyar TL'ye yükseldiğini aktardı. Ayrıca, derslik sayısını 581 bin 133’e çıkardıklarını belirterek, eğitimde sınıf mevcutlarını azaltma hedeflerini açıkladı. 4+4+4 eğitim sistemine geçişle birlikte haksızlıkların sona erdiğini ifade etti.
Tablet Dağıtımının Önemi
Erdoğan, Fatih Projesi'nin sona erdiği yönündeki iddialara yanıt vererek, 700 bin tablet bilgisayarın dağıtıldığını ve gelecek yıl 10 milyon 600 bin tabletin dağıtımına devam edileceğini söyledi. Eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Eğitim kimsenin tekelinde değildir," dedi. Ayrıca, yoksulluk nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere burslar verildiğini de hatırlattı.
Gençlerin Geleceği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin eğitimde daha aktif olmalarını ve topluma katkı sağlamalarını beklediklerini belirterek, "Biz istiyoruz ki, elinde tablet bilgisayarıyla, kitabıyla, kalemiyle dolaşan bir gençlik olsun" dedi. Eğitimdeki hedeflerini de paylaşarak, Türkiye’nin geleceğinin gençlere emanet olduğunu ifade etti. Tören sonunda öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
