Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD Heyetini Ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü’nde MÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, görüşmenin ardından iş dünyasının beklentilerini aktardıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD Heyetini Ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü’nde MÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, görüşmenin ardından iş dünyasının beklentilerini aktardıklarını belirtti.


MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve ekibi, seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Huber Köşkü’nde yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Olpak, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Olpak, “Milli iradeye saygılıyız” diyerek, seçim sonrası İstanbul ve Eskişehir’de yaptıkları istişareleri aktardı.


Olpak, “Cumartesi günü bildirimizle görüşlerimizi paylaştık. Hem Cumhurbaşkanımızdan hem de dört siyasi parti genel merkezinden randevu talep ettik. İlk randevu Cumhurbaşkanımızdan geldi. Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceğiz” dedi.



İş Dünyasının Beklentileri
Olpak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iş dünyasının beklentilerini ilettiklerini belirtti. Hükümetin kurulması aşamasında MÜSİAD’ın etkin rol oynadığını ifade eden Olpak, “Kendi istişarelerimizden çıkan sonuçları ve iş aleminin beklentilerini ifade ettik” dedi. Ayrıca, kurulacak koalisyon hakkında bir partiyi tercih etmediklerini vurguladı.


Olpak, MHP-AK Parti koalisyonunun yoğun bir kanaat oluşturduğunu ancak bu durumu kesin bir şekilde ifade etmediklerini, siyasetin işleyişine müdahale etmeyi istemediklerini belirtti. Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığı izlenimi “Sayın Cumhurbaşkanımız, değerlendirmemizi almak durumundaydı” şeklinde aktardı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin