Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi merkez binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı'nın, Katoliklerin dini lideri Papa'nın özel uçağıyla ilgili sözlerine yalanlama geldiğini söyledi. Destici, "Cumhurbaşkanı, meydanlarda ve ekranlarda her şeyi doğru olsun olmasın konuşabiliyor. Amacı, AKP'deki bu çöküşü durdurarak destek sağlamak ve iktidarı muhafaza etmektir" dedi.
Basın toplantısında muhalefet partilerinin iktidarı devirmekle suçlandığını dile getiren Destici, "Muhalefetin var oluşu zaten iktidarı değiştirmektir, iktidara aday olmaktır" ifadelerini kullandı. Destici, muhalefetin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Demokrasilerde bu durumun olması mümkün değil" dedi.
Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları arasında Diyanet İşleri Başkanı'na özel zırhlı araç tahsis etmesiyle ilgili eleştiriler de yer aldı. Destici, Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki ifadelerinin çelişkili olduğunu savundu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in makam araçlarıyla ilgili "çerez parası" ifadesine de değinen Destici, "Bu toplumla alay etmek oldu" şeklinde konuştu. Türkiye'deki açlık sınırında yaşayan kesimleri hatırlatan Destici, bu tür ifadelerin yanlış anlaşıldığına dikkat çekti.