Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabı, Antalya - Feslikan parkurunda başladı. Start, Konyaaltı Caddesi’nde verildi ve Antalya Vali Yardımcısı Tahsin Aksu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da etkinlikte yer aldı. Katılımcılar, bu önemli organizasyonun başlangıcını izlemek için bir araya geldi.
Uzun tırmanışlarla dikkat çeken Antalya - Feslikan etabı, TUR 2026’nın "kraliçe etap"larından biri olarak tanımlanıyor. Sporcular, 127,9 kilometrelik parkurda mücadele edecek ve zirve finişi Feslikan Yaylası’nda olacak.
Emin Müftüoğlu'nun Açıklamaları
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, etkinlikte iki etap kaldığını ve Antalya - Feslikan etabının büyük önem taşıdığını vurguladı. Müftüoğlu, "Bugün kraliçe etabını gerçekleştiriyoruz. Antalya’nın yaylalarını tüm dünya görecek. Yarın da Belek’ten Ankara’ya gideceğiz. Bu tur, 800 milyon haneye ulaşmayı hedefliyor." ifadelerini kullandı.
Vatandaşların Heyecanı
Etap startını izleyen vatandaşlar, organizasyona büyük ilgi gösterdi. İlk kez yarış izleyen Bengisu Eren, "Gerçekten çok eğlenceli. İlk etaptan beri takip ediyoruz." dedi. Defne Su Eren ise atmosferin kendilerini heyecanlandırdığını ve Türk yarışmacıların kazanmasını umduğunu belirtti.
Pınar Eren'in Yorumları
Pınar Eren, Antalya'da böyle organizasyonların artmasını istediklerini ifade etti. "Bisiklet sporunu çok seviyoruz. Feslikan’a gidip yarışı takip edeceğiz." şeklinde konuştu.
Mayoların Sahipleri
Altıncı etap öncesinde, Equipo Kern Pharma takımından Kolombiyalı Ivan Ramiro Sosa, turkuaz mayoyu genel klasman lideri olarak giyerken, kırmızı mayoyu dağların kralı klasmanında taşıdı. Yeşil mayo, en iyi sprinter klasmanında Tom Crabbe’ye, beyaz mayo ise Mustafa Tarakcı’ya verildi.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Antalya - Feslikan etabında sporcular, zorlu tırmanışlar ve genel klasman mücadelesi ile karşı karşıya kalacak. Bu etapta alınacak sonuçların, pazar günü sona erecek tur öncesinde liderlik yarışı üzerinde belirleyici olması bekleniyor.
