"Daha Çok Çalışmalı, Daha Çok Üretmeliyiz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından tarımsal öğretimin başlamasının 175. yılı dolayısıyla düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldı.

12 Ocak 2021 Salı, 16:04
"Daha Çok Çalışmalı, Daha Çok Üretmeliyiz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim’in ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe katıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı’na geçildi.

“Dünya var olduğu sürece tarım da var olacak”
Başkan Seçer, pandemi döneminde tarımın öneminin daha da ortaya çıktığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz süreç tarım sektörünün ne kadar önemli bir çalışma alanı olduğunu gösterdi. Pandemi ile savaş günleri ya da olağanüstü koşullar, her ne koşul olursa olsun yaşamın devam edebilmesi için insanların beslenmesi gerekiyor. Biyolojik yaşamın devamı için mutlaka insanlar üretim yapmalı, bitkisel üretim yapmalı, hayvancılık yapmalı, bunları gıdaya dönüştürmeli. Savaşta, barışta, her koşulda; dünya var olduğu sürece bu çalışma alanı da var olacak” dedi.
Kendisinin de bir ziraat mühendisi olarak bu alanda yaşanan gelişmeleri ve sorunları izlediğini vurgulayan Seçer, “Gereğinden çok fazla üniversite var ve oradan mezun olan mühendisler var. Bu da bu alanda enflasyonu yaratıyor. Yetişmiş ama gerçek anlamda tam, iyi yetişmiş mühendislerin ortaya çıkmasına engel olan bir sistem. Sayı olarak fazla ama içine baktığınız zaman beklediğiniz eğitim kalitesinin olmadığı bir öğrenimden söz ediyoruz. Bunun süratle değiştirilmesi lazım. Yasak savmak için, yaptık demek için, üniversitelerde, Türkiye’de ihtiyaç olmayan alanlarda sadece ziraat demiyorum, birçok alan var, gereksiz yere fakültelerin açılmaması gerekiyor. Çocuklarımız bir umutla fakültelere gidiyor ama mezun olduğu zaman bir hayal kırıklığıyla karşılaşıyorlar. Çünkü iş bulamıyorlar. Çalışma alanı bulamıyorlar” diye konuştu.

“Burada katma değeri yüksek ürünler üretmek mümkün”
Seçer, Mersin’in önemli bir tarım havzası olduğunu ve Büyükşehir olarak bu imkanları gerçekleştirdikleri projelerle desteklemeye çalıştıklarını ifade ederek, “Burada tarımın her alanında faaliyet göstermek ve katma değeri yüksek ürünler üretmek mümkün. İlçe belediyelerimiz de, biz Büyükşehir olarak da, özellikle tabi ki hedef kitlemiz küçük aile işletmeleri, yoksul, geliri düşük çiftçilerimiz. Onların üretimine katkı sunmak, kooperatifleşme çok önemli, kooperatifleşmeyi yaygınlaştırmak, kurulan kooperatiflerin istikrarlı bir şekilde faaliyetlerine devam etmelerini sağlamak, el emeklerinin, göz nurlarının ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak yerel yönetimler olarak bizim en temel amacımız. Farklı projelerde; ilçeler, büyükşehir güzel işler yapıyor tarım sektöründe. Biz bunları artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Dokunduğumuz üretici sayısını artırmaya ve Mersin’e değer katmaya devam edeceğiz
2021 yatırım programında tarımsal projelerin oldukça fazla olduğundan da bahseden Seçer, “Hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde bu projeleri tahkim etmeye, sayısını artırmaya, kalitesini artırmaya, dokunduğumuz insan, üretici sayısını arttırmaya ve Mersin’e değer katmaya devam edeceğiz. Ben meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Bir kez daha üretimin, tarımın önemini vurgulamak istiyorum. Çalışmalıyız, çok daha fazla çalışmalıyız. Üretmeliyiz, çok daha fazla üretmeliyiz. Bunu aydınlık yarınlarımız için yapmak zorundayız. Gelecek jenerasyonlar için, çocuklarımız için yapmak zorundayız” dedi. Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor