Dalından Toplanıyor Kilosu 1.60 Lira, Erdemli'de Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı

Mersin Erdemli ilçesindeki limon bahçelerinde hasat başladı.

14 Eylül 2018 Cuma, 20:44
Dalından Toplanıyor Kilosu 1.60 Lira, Erdemli'de Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı
-

Mersin Erdemli ilçesindeki limon bahçelerinde hasat başladı.
Erdemli Belediye Başkanı Üreticilerimizin Yanındayız
İlk limonu hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle 'besmele' çekerek Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kesti. Yaptığı konuşmasında, Erdemli ekonomisinin tarıma dayalı olduğunun altını çizen Başkan Tollu, tarım ürünlerinin mutlaka ve mutlaka markalaşması gerektiğini anlatarak, Erdemli Belediyesi olarakta bu anlamda ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Tollu, açıklamasında; "önümüzdeki yıl içerisinde patent enstitüsüne müracatlarımızı yaptık. Hem Erdemli’nin limonunu, hem Erdemli’nin domatesini, hemde Erdemli’nin muzunu markalaştıracaz. Belediyemizin faaliyetleri bununlada bitmeyecek. Biz Erdemli’deki üreticilerimizin yanındayız. Üreticilerimizin ekmeğinin, aşının artması adına. Her konuda onların yanında olduğumuzun örneğini, onların gelirlerini arttırmak, ürettiği ürünlerini sanayi ürünleri haline dönüştürmek adına ciddi bir gayretimiz var" dedi.
TOLLU'DAN LİMONATA FABRİKASI MÜJDESİ
Erdemli'de limona fabrikası müjdesi de veren Başkan Tollu, "Erdemli'mizde bir limonata fabrikasını inşallah hayata geçirecez. Erdemli'mizin en büyük ihtiyaçlardan birtaneside fide üretim tesisini önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse Erdemli'mizin hizmetine sunacağız" dedi.
ÇİFTÇİLERİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNE ÇOK CİDDİ KATKI SUNUYOR
'Erdemli'nin en önemli geçim kaynaklarından biri limondur' diyen Tollu, "Türkiye'de limonun yüzde 70'i Erdemli'de üretiliyor. Erdemli'de ekonomik hayat hemen hemen limon üzerine dönmekte. Yılda üç ürün alınabilen Erdemli'de en büyük girdi limon hasadında gerçekleşiyor. Bu yıl çok şükür verim gayet iyi. Fiyatın da 1 lira 60-70 kuruş, civarında olması çiftçilerimiz açısından iyi bir gelişme. İleriki süreçte bu fiyatın çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kazançlı olduğu bir sürecin başındayız. Çiftçilerimiz ülke ekonomimize çok ciddi manada katkı sunuyorlar. Tarımla uğraşan insanlarımız işsizliğin azalmasında da büyük pay sahibi. Yani herkesin kazançlı olduğu bir sürecin şuanda başlangıcındayız. Bu üretim sezonunun çiftçilerimiz için, ülkemiz için, Erdemli’miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
KARACA: "İHRACAATIN İYİ OLMASINI İSTİYORUZ"
Üretici Hasan Karaca ise; "Limonumuzun bu sene ilk hasadını yaptık şükür fiyatlarımızda iyi 1.60 kuruş 1.70 kuruş civarında dalında tüccarlarımıza verildi. Hasatını yapıyorlar. Masraflarımız yüksek olduğu için bu fiyatlar ancak kendini koruyor. Bize bişey bırakmıyor. Onun için ihracatın iyi olmasını istiyoruz. Şimdilik iyi gidiyor ama daha iyi olmasını itiyoruz. Bundan sonrası Allaha kalmış bir iş" diye konuştu.
ŞAHİN: "SEZONUMUZ HAYIRLI OLSUN"
Ziraat Mühendisi Aşkın Şahin ise; yaptığı açıklamada, sezonumuz tüm çiftçilerimize hayırlı olsun dileğinde bulunarak şöyle konuştu; "Şuanda mayer limonun haşatına başlamış bulunmaktayız. Bu boy limonlarımız, biraz küçük boy limonlarımız şuanda Azerbaycan'a, Kuzey Irak’a gidiyor. İri boy limonlarımız ise balkan ülkelerine, Rusya’ya ve Ukrayna bölgesinden çok yoğun bir talep vardır. Sezonumuz çiftçilerimize hayırlı olsun."
Konuşmaların ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çiftçiye bol kazanç, işçiye kolaylıklar dileyerek, cezerye ikramında bulundu. Başkan Tollu, ağız tadıyla başlayan sezonun ağız tadıyla sürmesini temenni etti.
Dalından Toplanıyor Kilosu 1.60 Lira, Erdemli'de Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı
Dalından Toplanıyor Kilosu 1.60 Lira, Erdemli'de Yılın İlk Limon Hasadı Yapıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı