Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, CHP Tarsus Gençlik Kolları Tarafından Anıldı

TÜRKİYE '68 gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 47. yılında Tarsus’ta da düzenlenen programda anıldılar.

07 Mayıs 2019 Salı, 13:26
G: 08.05.2019 - 11:24
Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, CHP Tarsus Gençlik Kolları Tarafından Anıldı
-

CHP Tarsus İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen program Yarenlik Alanında gerçekleştirildi.
Üç idam sehpasının sembolik olarak alana konulduğu, pankartın açıldığı programa CHP Gençlik Kolları üyelerinin yanı sıra Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Burada bir konuşma yapan CHP Tarsus İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veysel Motu, “Halkının bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme ve faşizme karşı mücadele vermiş, bu üç yiğit devrimci, gencecik yaşlarında idam edilmişlerdi.12 Mart faşist cuntası döneminde, onların idamına onay verenlerin ismi kaybolup giderken, üç fidan milyonların yüreğinde, bilincinde ve mücadelesinde büyümektedir.
Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i darağacına yollayanların amacı bellidir. Amaç işçi ve emekçilere gözdağı vermek, gelişen kitle hareketinin önüne set çekmek idi. Amaç anayasal hakların alanını daraltarak halkı susturmak idi” dedi.
Veysel Motu, açıklamasında şunlara değindi:
“12 Mart hukuku, 12 Eylül faşist cuntasının Anayasası ile pekiştirilmiştir ve bugün de AKP’nin antidemokratik yasa ve uygulamalarıyla devam etmektedir.
Sevgili dostlar, İdam sehpasına “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun emperyalizm!” sloganıyla çıkan gençlerimizin sesi bugün hala yankılanmaktadır.
Bugün onların bize bıraktığı miras, işçi sınıfının taşeron düzenine, güvencesizliğe, iş cinayetlerine, yoksulluğa, geleceksizliğe karşı mücadelesinde yaşıyor.
Bugün onların mirası, HES’lere, termik santrallere, nükleer santrallere, kentsel yağmaya karşı doğayı ve yaşamı savunma mücadelelerinde yaşıyor.
Bugün onların bize bıraktığı miras, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin bilimsel, özerk-demokratik üniversite mücadelesinde yaşıyor.
Bugün onların bize bıraktığı miras, kadınların eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam mücadelelerinde yaşıyor.
Onlar yaşıyor ve sonsuza kadar yaşayacaklar. Onları katledenler ise çoktan tarihin çöplüğündeki yerlerini aldılar. Bu ülkenin gençleri, kadınları, emekçileri devrim şehitlerini asla unutmadı ve hiç bir güç unutturamayacaktır. Devrim şehitlerinin anılarını anti emperyalist ve anti faşist mücadelede yaşatmaya devam edeceğiz.
Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşların nezdinde barış, demokrasi, özgürlük ve tam bağımsız Türkiye mücadelesinde şehit olmuş cümle yiğitleri saygı ile anıyor; anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
Kaynak: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”