Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını korumak ve kansersiz bir gelecek için HPV aşı desteği programını başlattı. Yüksek maliyet nedeniyle ailelerin zorlandığı HPV aşısını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştıran Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilk doz aşıları tamamlama aşamasına getirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda, belirlenen yaş gruplarındaki kız çocukları ve kadınların yanı sıra, genç erkekleri de programa dahil ederek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin aşılama seferberliği, sağlık camiası ve vatandaşlardan tam not aldı. Bu projeyle virüsün bulaş zincirini kırmak ve toplum bağışıklığını sağlamak adına tarihi bir adım atılmış oldu.
Programdan yararlanan Sedef Dağçelik, HPV’nin rahim ağzı kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne yol açabilen virüslere karşı yüksek koruma sağladığını vurgulayarak, böyle bir proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Şükrü Berk Baysal, HPV aşısının sadece kadınlar için değil, erkekler için de önemli olduğunu belirterek, "Bağışıklık sistemimi güçlendirmesi ve ilerideki hastalıkların engellenmesi için bu aşıyı yaptırdım" dedi. Fatma Naz Daş, "Başkanımız bu uygulamaya kısa sürede adım attı, ben de hemen başvurdum. Bu aşı bizler için çok önemli. Gençlere de sesleniyorum; bilinçli bir şekilde bu aşıyı yaptırın" şeklinde konuştu. Alara Çelik ise, "HPV aşısını ücretsiz olarak bizlere ulaştırdığı için başkanıma çok teşekkür ederim" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, birçok ülkede ücretsiz olarak yapılan HPV aşısının Sağlık Bakanlığı’nın rutin aşı programında yer alması gerektiğini ifade ederek, "Yüksek maliyeti nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde eşitsizlik yaşayan vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışımızla çıktığımız bu yolda, şehrimizin her ferdinin mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sağlık hakkı ayrıcalık değil, temel bir haktır" dedi.
