Olay, Denizli'nin Güney ilçesindeki Adıgüzel Baraj Gölü'nde sabah saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. Üç arkadaş tekneyle baraja açılarak zıpkınla balık tutmaya karar verdi. Amatör dalgıç olan 61 yaşındaki Ramazan Coşkun, suya dalış yaptıktan sonra bir süre yüzeye çıkmadı. Arkadaşları, geç saatler olunca büyük bir panik yaşamaya başladı ve hemen tekneyle kıyıya dönerek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbarın ardından bölgeye jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma ekipleri, kayıp dalgıcı bulabilmek için yoğun bir çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri, su altındaki arama çalışmalarını sürdürürken, geniş baraj yüzeyinde görüş açısını artırmak amacıyla havadan drone desteği ile de arama faaliyetleri yürütüldü. Hummalı çalışmalar sonucunda, saatler sonra Ramazan Coşkun'un cansız bedeni bulundu.
Ekipler tarafından sudan çıkarılan Coşkun'un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Denizli Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden amatör dalgıcın, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra memleketi Uşak'ın Ulubey ilçesinde defnedileceği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam etmekte olup, yetkililer gerekli incelemeleri yürütmektedir.