Denizli’de 13. Irk Güzelliği Yarışması, Azman Güvercinlerini Ön Plana Çıkardı

Denizli'de düzenlenen 13. Irk Güzelliği Yarışması, Azman Güvercinleri ile dikkat çekti. Yetiştiriciler, farklı kategorilerde ödüller kazanarak bu güzel ırkın tanıtımına katkı sağladı.

Denizli’de 13. Irk Güzelliği Yarışması, Azman Güvercinlerini Ön Plana Çıkardı
Denizli'de düzenlenen 13. Irk Güzelliği Yarışması, Azman Güvercinleri ile dikkat çekti. Yetiştiriciler, farklı kategorilerde ödüller kazanarak bu güzel ırkın tanıtımına katkı sağladı.

Denizli, yüzyıllardır özenle yetiştirilen endemik değerlerinden biri olan Denizli Azman Güvercinleri'ne ev sahipliği yaptı. 13. Irk Güzelliği Yarışması kapsamında, bu özel güvercinler jüri karşısına çıkarak estetik görünümü ve güçlü duruşlarıyla ilgi çekti. Yarışmada, güvercinler Beyaz, Kesme Kuyruk ve Ciba kategorilerinde, genç ve kart (yetişkin) dişi-erkek gruplarında değerlendirildi. Alanında uzman hakem heyeti, güvercinleri aerodinamik yapı, renk düzeni ve ırk standartlarına uygunluk açısından titizlikle inceledi.

Kültürel Mirasın Korunması

Hakem heyeti üyesi Dr. Hayri Ün, bu yarışmanın yalnızca bir organizasyon olmadığını, aynı zamanda kültürel mirası koruma projesi olduğunu vurguladı. Denizli Azman Güvercinleri'nin geçmişten gelen önemli bir genetik değer olduğunu belirten Ün, yetiştiricilerin her geçen yıl daha bilinçli hale geldiğini ve ırk özelliklerinin başarıyla korunduğunu ifade etti.

Yarışma Sonuçları

Yarışmanın sonuçları ise oldukça heyecan vericiydi. Beyaz Kategorisi Kart Erkeklerde Ayberk Türemen birinci, Kemal Göçoğlu ikinci, Mehmet Alabaş üçüncü oldu. Kart Dişilerde ise Seven Şahal birinci ve üçüncü, Abdullah Temiz ikinci sırada yer aldı. Genç Beyaz Erkeklerde Abdullah Temiz birincilik ve üçüncülük elde ederken, Seven Şahal ikinci oldu. Kesme Kuyruk Kategorisi Kart Erkeklerde Mehmet Ergen birinci, Seven Şahal ikinci, Ayberk Türemen üçüncü sırayı aldı. Kart Dişilerde Kemal Göçoğlu birinci, Ayberk Türemen ikinci, Burak Gemici üçüncü oldu. Genç Erkeklerde Abdullah Temiz üçüncü, Genç Dişilerde Seven Şahal birinci oldu. Ciba Kategorisi Kart Erkeklerde Oktay Bıtiktaş birinci ve üçüncü, Mehmet Koçer ikinci, Abdullah Temiz dördüncü sırada yer aldı. Kart Dişilerde Burak Gemici birinci ve ikinci oldu. Genç Erkeklerde İsmail Tınaztepe üçüncü, Genç Dişilerde ise Abdullah Temiz üçüncü sırada yer aldı. Hakem Teşvik Ödüllerinde Mehmet Ergen Gök Kuyruk Kart Erkek kategorisinde, İsmail Tınaztepe Ciba Genç Erkek kategorisinde ödül aldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen bu yarışma, Denizli’nin önemli genetik miraslarından biri olan Azman güvercinlerinin gelecek nesillere aktarılması adına büyük bir organizasyon olarak değerlendirildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin