Denizli'de DTO Başkanı Erdoğan Nefes Kredisi'ni Değerlendirdi

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın büyüme rakamlarını paylaştı ve KOBİ’lerin ihracata hazırlanmasında yapılan fuar organizasyonlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Denizli'de DTO Başkanı Erdoğan Nefes Kredisi'ni Değerlendirdi
Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın büyüme rakamlarını paylaştı ve KOBİ’lerin ihracata hazırlanmasında yapılan fuar organizasyonlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.
Google News'te Abone Ol
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis toplantısında Nefes Kredisi’nin yanı sıra iş dünyasındaki gelişmeleri ve oda projelerini de değerlendirdi.

Başkan Erdoğan'ın Açıklamaları
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Nefes Kredisi'nin yeniden başlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Denizli Ticaret Odası ailesi, her geçen gün daha da büyüyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, güncel verilerden örnekler vererek, Türkiye genelinde kurulan şirket sayısının ilk 8 ayda yüzde 0,6 azaldığını, ancak Denizli'de bu oranın yüzde 0,95 arttığını vurguladı. Türkiye genelinde kapanan şirket sayısının yüzde 11 artarken, Denizli'de bu oran yüzde 8’de kaldı. Bu veriler ışığında ticari hayattaki sirkülasyon açısından Denizli'nin durumunun oldukça iyi olduğunu ifade etti.

KOBİ’ler İçin Fuar Organizasyonları
Başkan Erdoğan, KOBİ’lerin ihracata kazandırılması amacıyla fuar organizasyonlarına verdikleri önemi yineleyerek, bu çabaların karşılığını aldıklarını belirtti. Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek Anuga Gıda Fuarı'na 55 kişilik bir heyetle katılacaklarını açıklayan Erdoğan, Frankfurt'ta düzenlenecek Heimtextil Fuarı için de büyük bir talep aldıklarını kaydetti. İlk gün duyurulan organizasyona 40 kişilik kontenjanın dolduğunu ve bu sürecin ardından ek kontenjan açtıklarını belirtti.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri
Erdoğan, Denizli ABİGEM’in 2008 yılından bu yana il ve bölge kalkınmasına yönelik projeler geliştirdiğini, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunduğunu ifade etti. Son bir yılda İzmir, Bursa, Aydın gibi illerde de projeler ve eğitim hizmetleri verdiklerini vurguladı. Denizli’de ise çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak yeni projeler geliştirdiklerini aktardı. Ayrıca, DTO'nun 23 bin 200 üye sayısına yaklaştığını ve bu yıl içinde üye sayısını yüzde 4,39 artırdıklarını belirtti.

Meclis Toplantısının Gündemi
DTO meclis toplantısında, Başkan Erdoğan, ikinci TOBB Nefes Kredisi, iş dünyasındaki gelişmeler ve oda projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantıda meclis üyelerinin doğum günleri de kutlandı. Oturum, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin