Didim Yeşilkent'te Temiz Çevrem Kampanyası Çerçevesinde Kıyı Temizliği Yapıldı

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen “Temiz Çevrem” kampanyası kapsamında, Didim Yeşilkent'teki plajda kıyı temizliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, yerel yöneticiler ve öğrenciler katıldı.

Didim Yeşilkent'te Temiz Çevrem Kampanyası Çerçevesinde Kıyı Temizliği Yapıldı
Aydın Valiliği tarafından düzenlenen “Temiz Çevrem” kampanyası kapsamında, Didim Yeşilkent'teki plajda kıyı temizliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, yerel yöneticiler ve öğrenciler katıldı.
Google News'te Abone Ol

Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla “Temiz Çevrem” kampanyasını başlattı. Bu kapsamda Didim ilçesinde kıyı temizliği etkinliği düzenlendi. Yeşilkent Gaye 1 sitesi önündeki plajda gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci tarafından yapıldı. Etkinlikte, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Firuzan Alın ve Çevre Mühendisi Aslı Kıray da yer aldı. Öğrencilere etkinlik öncesinde şapka ve tişört dağıtıldı, ardından kıyı boyunca temizlik yapıldı.
Çevre Mühendisi Aslı Kıray, etkinlik hakkında bilgi vererek, 1-7 Mayıs tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde çevre temizliğinin teşvik edilmesi amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise öğrencilere çevre temizliği konusunda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, “Sokakta birisini uyarın, tepkinizi gösterin. Temiz bir çevre için hepimize görev düşüyor.” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda, toplanan çöplerle birlikte basına poz verildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin