Diyarbakır Akreditasyon Çalıştayında Hisarcıklıoğlu "Akreditasyon Sistemini İhraç Ediyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır'da ilk kez düzenlediği akreditasyon çalıştayı ile 269 oda ve borsa genel sekreterleri ve akreditasyon sorumlularını Diyarbakır’da bir araya getirdi.

21 Ekim 2019 Pazartesi, 12:42
Diyarbakır Akreditasyon Çalıştayında Hisarcıklıoğlu "Akreditasyon Sistemini İhraç Ediyoruz"
-

Çalıştay, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz tarafından yapılan konuşmaların ardından, Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen akreditasyon sisteminin oda ve borsalarda kalite bilincinin yerleşmesine, yükselmesine ve iş dünyası nezdinde saygınlığının artmasına katkı sağlayacak çalıştay 3 gün süreyle 8 farklı konuda gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen Oda/Borsa Akreditasyon Çalıştayına katıldı.

TOBB Başkanı Sn Rifat Hisarcıklıoğlu;” Akreditasyon Sistemini İhraç Ediyoruz.” Dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın ev sahipliğinde ev sahipliğinde Diyarbakır’da 3 gün boyunca süren Akreditasyon Çalıştayında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır’ın manevi kültürün sağlam kalesi ve medeniyetler şehri olduğunu söyledi.

Akreditasyon konusunun önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Kendimizi devamlı yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Kurumsal bir yapıya kavuşmalı, profesyonel şekilde çalışmalıyız. İşte akreditasyon sistemi bize bu konuda en iyi yol haritasıdır. TOBB yönetimi olarak bu işe verdiğimiz önemin bir göstergesi de sistemi ve kriterleri sürekli revize etmemiz. Daha objektif ve daha verimli olabilmek adına; denetimler, ziyaretler ve eğitimlere ayırdığımız kaynağı hep artırıyoruz. Sistemi devamlı geliştirip, daha iyi hale getiriyoruz” dedi

Konuşmasında Marka illerin, ilçelerin temelinde marka olan Oda-Borsalar'ın olduğunu anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Şehrinizi marka yapmak üzere, liderliği de sizler üstlenecek, camiamıza, girişimcilerimize rehberlik edeceksiniz. İllerdeki, ilçelerdeki tüm paydaşları bir araya toplayarak onları harekete geçireceksiniz. Bu noktada, hizmet kalitesini daha da artırmak için, üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını toplamaya devam etmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Yurt dışında da Türkiye’deki oda borsa sisteminin örnek alındığını anlatan TOBB Başkanı, “Alman Odalar Birliği Başkanı bize misafir oldu ve dedi ki bizim sizden öğreneceğimiz çok şey var” ifadesini kullandı.

Standartları daha da yükseltmeleri gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Başardık diye durmak da yok Zira artık dünyada sadece ülkeler markalaşmıyor. İller, hatta ilçeler marka haline geliyor, rekabette öne çıkıyorlar. İlin, ilçenin kanaat önderleri sizlersiniz. Marka illerin, ilçelerin temelinde marka olan Oda-Borsalar vardır. Şehrinizi marka yapmak üzere, liderliği de sizler üstlenecek, camiamıza, girişimcilerimize rehberlik edeceksiniz. İllerdeki, ilçelerdeki tüm paydaşları bir araya toplayarak onları harekete geçireceksiniz. Bu noktada, hizmet kalitesini daha da artırmak için, üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını toplamaya devam etmemiz lazım. Bizden daha fazla nasıl hizmet bekliyorlar, bunu görmemiz lazım. Camiamıza yakışan kalitede ve aktif çalışan kurumlar olmamız lazım” dedi.

Akreditasyon İzleme Kurul Üyesi ve Meclis Başkan yardımcısı Fatma Temel , Genel Sekreter Hasan Şanlı, Akreditasyon sorumlusu Elif Köksal ve Ezgi Fındık Güngör yapılan çalıştaya Borsa’yı temsilen katıldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü