Diyarbakır Müzesinde 'Sütunlu Yol' Projesi Başlıyor

Diyarbakır Müzesinde Roma dönemine ait eserlerin sergileneceği 'Sütunlu Yol' projesi hayata geçirildi. Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, projenin detaylarını paylaştı.

Diyarbakır Müzesinde 'Sütunlu Yol' Projesi Başlıyor
Diyarbakır Müzesinde Roma dönemine ait eserlerin sergileneceği 'Sütunlu Yol' projesi hayata geçirildi. Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, projenin detaylarını paylaştı.
Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, projenin Roma döneminden esinlenerek hazırlandığını belirtti. Müze, Türkiye'nin en köklü ve eski müzelerinden biri olma özelliği taşıyor. Gizligöl, müzede şu anda 36 bin 352 envanterlik eser bulunduğunu ve bu eserlerin önemli bir kısmının depolarda yer aldığını ifade etti. Bu nedenle, müzenin bahçesinin açık hava müzesi görünümüne kavuşturulması hedefleniyor.

Sergilenecek Eserler
Gizligöl, "Sütunlu Yol" projesinin hayata geçmesiyle birlikte, Roma döneminde Diyarbakır'da var olan iki büyük cadde olan Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesi'nde yer alan sütunların ve heykellerin müze bahçesinde sergileneceğini aktardı. Bu proje sayesinde vatandaşların bu tarihi eserleri yakından görme imkanı bulacağını vurguladı. Projenin tamamlanmasının ardından, 22 adet Roma dönemine ait sütun, sütun altlıkları ve çeşitli heykellerin bahçede sergileneceği belirtildi. Gizligöl, bu projenin hem müzenin tanıtımına hem de ziyaretçi memnuniyetine katkı sağlayacağını, böylelikle ziyaretçi sayısının artacağını ve Diyarbakır’ın prestijinin yükseleceğini ifade etti. "Sütunlu Yol" sergilemesinin kalıcı olacağı ve çalışmanın yaklaşık 4 hafta içinde tamamlanmasının planlandığı da aktarıldı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin