Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, YDG-H üyesi olduğu belirtilen 4 kişi, bir vatandaşı kaçırmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında M.B., M.Ş.D., M.Ş.Y. ve 18 yaşından küçük İ.D. gözaltına alındı. Şüpheliler, 48 saatlik sorgulamalarının ardından savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili olarak E.Ö. isimli bir kadın da ifade verdi.
Yapılan sorgulamalar neticesinde, M.B., M.Ş.D., M.Ş.Y. ve İ.D.'nin, 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağma ve tehdit, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarıyla tutuklanmalarına karar verildi. Şüpheliler, Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Olay sonrası, bir grup protesto düzenleyerek Gazi Caddesi'nden Tekel Mahallesi'ne doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüş, Feridun Mahallesi'nde sona erdi ve grup olaysız bir şekilde dağıldı.