Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan İçkale Müze Kompleksi, Final Okulları ilkokul öğrencilerinin yıl boyunca atık malzemelerden ürettikleri eserlerle dolup taştı. Sergide, gazete kupürleri, peçeteler ve atık taşlardan yapılan özgün çalışmalar yer aldı. Katılımcılar, bu sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.
Serginin sorumlusu ve Final Okulları Resim Öğretmeni Rojda Gökmen Ateş, bu etkileyici atmosferin öğrencilerin hayallerinin bir yansıması olduğunu belirtti. Ateş, "Çocuklarımızın büyük emekleriyle oluşturduğu eserleri sergiliyoruz. Sergide yer alan çalışmalar, soyut resimlerden realist eserlere, ünlü sanatçıların ilham kaynağı olduğu projelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Atık malzemeleri sanata dönüştürdük; gazeteler, taşlar, tülbentler ve peçetelerle yapılan eserler bulunuyor. Çocuklarımız hayal ettiler, biz de onlara destek verdik. Bir yıl boyunca süren bu çalışma sonunda, sergi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz genellikle kendi hayallerini ifade ediyorlar, ben de onları yönlendiriyorum. Sonuç olarak, gerçekten mükemmel eserler ortaya çıkıyor. Çünkü bir çocuğa özgüven verdiğinizde, başarabilecekleri hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Ada Em, bir yıl boyunca araştırma yaparak bu görseli hazırladıklarını ve giydikleri kıyafetleri tabloya uygun şekilde düzenlediklerini ifade etti.
Arya Özdil ise, arkadaşıyla birlikte eseri araştırıp hazırladıklarını ve esere uygun şekilde giyindiklerini dile getirdi.
Sergiye, Diyarbakır Final Okulları Kurucusu Şahin Otu, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Bu etkinlik, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergileme fırsatı bulduğu önemli bir organizasyon oldu.
