Diyarbakır Yenişehir'de 60 Bin Metrekarelik Peyzaj Çalışması Başlatıldı

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde 60 bin metrekarelik alanda peyzaj çalışması başlatıldı. Bu proje, kentin yeşil dokusunu güçlendirerek yaşam alanlarını modern hale getirmeyi amaçlıyor.

Diyarbakır Yenişehir'de 60 Bin Metrekarelik Peyzaj Çalışması Başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin çevre düzenlemesi ve yeşil alan çoğaltma çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, Ali Gaffar Okan Bulvarı'nda kapsamlı bir peyzaj çalışması başlattı. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen bu çalışma, hem estetik bir görünüm kazandırmayı hem de sosyal yaşamı desteklemeyi hedefliyor.

Projenin ilk aşaması altyapı çalışmaları ile başladı. Altyapı tamamlandıktan sonra üstyapı çalışmaları yapılacak. Altyapı çalışmaları çerçevesinde zemin düzeltme, bordür döşeme ve sulama hatları çekilmesi gibi işlemler gerçekleştirilecektir. Park ve Bahçeler Dairesi, sürdürülebilir çevre yönetimi ilkelerine uygun olarak, projede su tasarrufu sağlamak amacıyla kuru peyzaj örneklerine yer verecektir. Ayrıca, farklı tür ve renklerde ağaç ve çalılar da alana dikilecektir.

Peyzaj mimarı Nejdet Kaygısız, Ali Gaffar Okan Bulvarı'nın 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde olduğunu belirtti. Proje kapsamında mevcut ağaçların korunacağını ve alana 1.200 ağaç ile 30.000 çalı dikileceğini ifade etti. Kaygısız, ayrıca alan içinde bordür imalatı, alan temizliği ve ağaçlara damlama sulama sistemi kurulacağını söyledi. "Vatandaşlarımız için daha konforlu bir kullanım alanı yaratmayı hedefliyoruz." diye ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin