Diyarbakır'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün yapacağı miting için hazırlıklar tamamlandı. Özellikle polis tarafından trafiğe kapatılan caddelere 'MHP+HDP+CHP=KAOS' yazılı pankartlar asıldı. Bu pankartların, trafik ve yoğunluk olan bölgelerde asılması planlanmış ancak tepkiler nedeniyle bu girişimden vazgeçildi.
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, valilik binası çevresinde bulunan İnaloğlu, İstasyon ve Gökalp Caddeleri'nde çok sayıda pankart dikkat çekti. AK Parti Yenişehir İl Başkanlığı'nın da bulunduğu İnaloğlu Caddesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı pankartlar asıldı. Pankartların asıldığı caddelerin, dün akşamdan itibaren Diyarbakır Emniyeti tarafından trafiğe kapatıldığı ve vatandaşların geçişine izin verilmediği öğrenildi.
Ayrıca, Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'a gelişi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yenişehir ilçesinin neredeyse tamamı trafiğe kapatıldı. Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na çıkan yollar da dün akşamdan beri kapatıldı. Başbakan'ın konakladığı otelin bulunduğu Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi, Hastaneler Caddesi ve Elazığ Caddesi de trafiğe kapatıldı. Davutoğlu'nun ziyaret ettiği Ulu Camii ve İçkale çevresindeki yollar da kapatıldı. Yüksek binalarda özel harekat polisleri görevlendirilirken, yollarda zırhlı araçlar bekletilmektedir. Başka illerden gelen takviye polisler de çeşitli noktalarda bulunuyor. Şehirde böyle yoğun güvenlik önlemleri, en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında alınmıştı.