Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla 272 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini attı. 5.5 milyon liraya mal olması beklenen yurt, Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nin bitişiğine inşa edilecek. 8 katlı ve 136 odadan oluşacak yurt için temel atma törenine katılım oldukça yoğundu. Törende Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın yanı sıra siyasi temsilciler de yer aldı.
Kız yurdunun temel atma töreninde konuşan Gültan Kışanak, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun önemli bir sorun olduğunu belirtti. Geçmişte kamusal yurt imkanlarının daha erişilebilir olduğunu ifade eden Kışanak, bu durumun giderek zorlaştığını vurguladı. Ayrıca, kadınların barınma ihtiyacının daha fazla olduğuna dikkat çekerek, bu yıl sadece kız yurdunu inşa ettiklerini, gelecek yıl erkek öğrenci yurdunun temelinin atılacağını duyurdu.
Yurt, 8 bin 157 metrekare alana kurulacak ve içerisinde pek çok sosyal alan bulunacak. 2 kişilik odalar, yemekhane, kütüphane ve diğer olanaklar ile öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik bir yapı inşa edilecektir.
Kaynak: Mersin Haber + IHA