Diyarbakır'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, çözüm süreci ve yaklaşan seçimlerle ilgili bilgiler veren Arınç, daha önce kazandıkları seçim başarılarının devam edeceğine inandığını ifade etti. AK Parti’nin bu dönemde de tek başına iktidar olacağına dair güçlü bir inançları olduğunu belirten Arınç, kamuoyunun bu konudaki beklentilerine değindi.
Yerel Yönetimlere Eleştiriler
Arınç, Diyarbakır Büyükşehir ve Sur ilçe belediyelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Hazreti Süleyman Camisi'nin açılışında yer alan belediye yönetimlerinin, caminin korunması ve çevresinin düzenlenmesi konusundaki sözlerini yerine getirmemiş olmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hizmetin önemine dikkat çeken Arınç, belediyelerin TOKİ ile işbirliği yaparak bu tür değerlerin korunmasına katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.
Çözüm Sürecinde Sabır Vurgusu
Arınç, çözüm sürecinin Türkiye için önem taşıdığını belirterek, bu sürecin başarıya ulaşmasının bir hükümet meselesi olduğunu ifade etti. Sürecin devam etmesi için gereken sabır ve iradenin gösterildiğini söyleyen Arınç, muhataplarla olan ilişkilerde karşılıklı diyalogun sürdüğünü belirtti. Çözüm sürecinin başarısı için halkın hükümete destek vermesi gerektiğini ifade etti.
Kararların Uygulanması Önemli
Arınç, Kandil’in tavrına dair değerlendirmelerde bulunarak, sürecin ciddi bir mesele olduğunu vurguladı. Alınan kararların uygulanmasının önemine dikkat çeken Arınç, silahlı grupların sürece dair tutumlarının belirleyici olduğunu, bu nedenle süreçte dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Arınç, istihbarat kurumları ile süreci takip ettiklerini ve gelişmeleri değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.