Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın il finalleri devam ediyor. Diyarbakır genelinde 98 ortaokul ve 97 lise olmak üzere toplam 195 okul birincisi öğrenci, bu önemli etkinliğe katılmak üzere bir araya geldi. Kendi okullarında birinci olarak finallere yükselen öğrenciler, jüri karşısında Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarışıyor. Bu kapsamda Kayapınar ilçesinde bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde final yarışması düzenlendi.
Yarışma öncesinde Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı, "Kur'an-ı Kerim, baş tacımız olan bir kitaptır ve okunması gerekir" diyerek önemli bir mesaj verdi. Subaşı, yarışmanın sadece bir okuma etkinliği olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin Kur'an ile ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.
Yarışma hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden sorumlu İl Şube Müdürü Muhammed Said Yağız, bu etkinliğin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirtti. Yağız, "Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 17 ilçede bu yarışmaları gerçekleştirdik. Lise ve ortaokul düzeyinde kız ve erkekler ayrı olmak üzere toplam 195 öğrencimiz başvurdu. İlk finallerimizi 9-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiriyoruz. Bugün Kayapınar Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerimizin yarışması yapılmakta" şeklinde konuştu.
Yarışmaya katılan öğrencilerden İlahida Demir, kendisine verilen 3 sure üzerinde çalıştığını belirterek, "Kur'an-ı Kerim’in insanlığa yayılması benim için önemli. Sadece güzel okumak değil, onu anlamak da hedefim" dedi. Diğer bir katılımcı Gamze Kaplan ise öğretmenleriyle birlikte uzun süredir çalıştıklarını ve bu yarışmada birinci olursa Türkiye birinciliğine gitmeyi umduğunu ifade etti.