Diyarbakır'da Gerçekleşen Soygun Girişimlerine DİKO Başkanı Sanal'dan Tepki Geldi

Diyarbakır’da son günlerde yaşanan kuyumcu soygunları ve silahlı saldırılar, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Özer Sanal tarafından kınandı. Sanal, bu olayların takipçisi olacaklarını ve güvenlik önlemlerini artıracaklarını belirtti.

Diyarbakır'da Gerçekleşen Soygun Girişimlerine DİKO Başkanı Sanal'dan Tepki Geldi
Diyarbakır’da son günlerde yaşanan kuyumcu soygunları ve silahlı saldırılar, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Özer Sanal tarafından kınandı. Sanal, bu olayların takipçisi olacaklarını ve güvenlik önlemlerini artıracaklarını belirtti.

Diyarbakır’da son zamanlarda yaşanan olaylar, kuyumcu esnafını tedirgin ediyor. Geçtiğimiz gün içerisinde iki kuyumcuya soygun girişimi gerçekleşirken, bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenlendi. Bu olaylar sonucunda bir buçuk kiloya yakın altın çalındı ve bir kişi silahla yaralandı. DİKO Başkanı Özer Sanal, bu tür olayların kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Sanal, "Yaşanan olayların bir daha tekrarlanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Emniyet güçleriyle gerekli görüşmeleri sağlayarak, konunun takipçisi olacağız" dedi.

Sanal, kuyumculara yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları sert bir dille kınadı. Olayların birbirleriyle bağlantısının olmadığını belirten Sanal, daha önceki bir olayın aile içi bir alacak-verecek meselesi olduğunu ve diğerinin ise hırsızlık girişimi olduğunu ifade etti. Maskeli iki şahsın, bir kuyumcuyu etkisiz hale getirerek altınları çalmaya çalıştığını ancak amcanın direnişi sayesinde tüm altınların alınamadığını dile getirdi. "Bu olayın peşini bırakmayacağız. Kuyumcu dükkanları artık suç işlemek için kolay hedefler olmayacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca, güvenliğin kuyumcular için öncelikli bir konu olduğunu vurgulayan Sanal, yeni güvenlik sistemleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Duman ve panik butonları gibi önlemleri yaygınlaştırarak, sektörde daha güvenli bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Kuyumcuların silah bulundurmak istemediklerini ancak mevcut şartların kendilerini korumaları için bunu zorunlu kıldığını ifade etti. Sanal, gerekli mercilere başvurarak yasal çerçevede silah talebinde bulunacaklarını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin