Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen "Hevsel’in Çiçekleri Projesi", gönüllü eğitimcilerin katkılarıyla yetim ve öksüz çocukların temel giyim, kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Proje kapsamında her yıl binlerce öğrenci ve ailelerine ulaşılarak, ihtiyaçlar gideriliyor. Bu şekilde, çocukların eğitim hayatlarına odaklanmaları ve başarılı olmaları amaçlanıyor. Hayırseverlerin de destek verdiği projede yardımlar, belirli bir plan ve programa göre dağıtılıyor. Ramazan ayında da gönüllüler, çocuklar ve ailelerine yönelik hazırlıklar yapıyorlar.
Proje sorumlusunun sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı olduğunu belirten yetkililer, projenin isminin "Hevsel’in Çiçekleri" olduğunu ve "Hevsel" kelimesinin bereket anlamına geldiğini ifade ettiler. Kamçı, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzler için kırtasiye malzemesi yardımı yaparak, eğitim süreçlerinde bot, mont, elbise ve hediyeler ulaştırdıklarını belirtti. Diyarbakır ve çevresinde 5 bin 400 yetim ve öksüz öğrencinin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde belirlenmiş 10 bine yakın ihtiyaç sahibi aileye de çeşitli yardımlar ulaştırıldığını vurguladı. Kamçı, "Amacımız, çocukları akademik olarak motive edip bir geleceğe hazırlamak ve yardımlaşma ile dayanışmanın önemini insanlara anlatmaktır." dedi.
Geçen hafta Çınar ve Lice ilçelerine yönelik hediyeler götürüldüğünü aktaran Kamçı, bazen ihtiyaçları nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan çocukların bulunduğunu ifade etti. Özellikle mevsimlik işçiler arasında eğitim öğretim yılının bir kısmında okullarını bırakıp tarlada çalışan çocukların olduğunu belirtti. Devletin sağladığı desteklerin bu durumu minimize ettiğini söyleyen Kamçı, "Sadece yetim ve öksüz değil, ihtiyaç sahibi tüm çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz." dedi.
Ramazan ayı boyunca 500 aileye iftar yemeği verileceği bilgisini veren Kamçı, bu çalışmaya Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 400’den fazla gönüllü öğretmen ve mezun öğrencinin katkı sağladığını aktardı. Ayrıca, esnaf ve velilerin de yardımlarının devam ettiğini belirtti. İmkanlar çerçevesinde çevre illere ve İstanbul’a yardımlar göndermeye çalıştıklarını ifade eden Kamçı, birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yaptıklarını söyledi. "Bizim insani ve İslami olarak hassasiyetimizi dile getiren bir proje." diyerek, yardımların Türkiye genelinde daha geniş bir şekilde yayılmasını arzuladıklarını vurguladı.