Diyarbakır'da Kuduz Aşısı Paniği: Görevliler Kapı Kapı Geziyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yapılan havadan kuduz aşısı dağıtımında, bazı aşılar yerleşim yerine düştü ve görevliler, kapı kapı gezerek durumu vatandaşlara bildirdi.

Diyarbakır'da Kuduz Aşısı Paniği: Görevliler Kapı Kapı Geziyor
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Oğlaklı Mahallesi'nde gerçekleşen havadan kuduz aşısı dağıtımı sırasında, aşıların bir kısmı yerleşim alanına düştü. Bu durum, mahalle sakinleri arasında paniğe yol açarken, yetkililer hızlı bir şekilde harekete geçti.

Gerekli Önlemler Alındı
Görevliler, mahalledeki evleri tek tek ziyaret ederek, aşıya temas edip etmediklerini sormak amacıyla ev halkına ellerindeki kuduz aşısı fotoğraflarını gösterdi. Temas edenlerin, derhal 112 Acil Servisi'ni aramaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, aşıya temas edilmemesi gerektiğini belirttiler. Bu süreç, hem sağlık açısından hem de toplum sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin