Özel Diyarbakır Maya Okulları İlkokulu'nda gerçekleştirilen başkanlık seçimi, öğrenciler için heyecan dolu anlara sahne oldu. Seçimlerde 8 aday yarışarak, öğrencilere demokrasi bilincini aşılamak ve oy kullanmanın önemini deneyimleme fırsatı sundu. Seçim sonucunda, 3. sınıf öğrencisi Arjin Altun, en fazla oy alarak okul başkanı seçildi.
Okul müdür yardımcısı Tuba Efe Akbulut, bu tür etkinliklerin çocukların demokrasi ile tanışmalarında önemli bir rol oynadığını belirtti. Akbulut, "Bu seçim, öğrencilerimizin kendi düşüncelerini ifade etmeleri, oy kullanarak karar vermeleri ve çoğunluğun seçimine saygı duymaları için kritik bir fırsat. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Başkanın Vaatleri
Seçimlerde Arjin Altun'un verdiği vaatler arasında Amedspor maçına götürmek, 7. Kolordu Hava Üssü'nü ziyaret etmek ve eğlenceli oyun günleri düzenlemek yer alıyor. Altun, "Seçim öncesi hazırladığım afişler ve konuşma metinleri ile arkadaşlarımla projelerimi paylaşarak bu görevi üstlenmeyi başardım. Seçim süreci bana demokrasi ve sorumluluk almayı öğretti" ifadelerini kullandı.
4. sınıf öğrencisi başkan yardımcısı Eymen Ayaz Dinç, seçim sonrası en çok oy alan kişiler arasında yer alarak bu görevi üstlendiğini belirtti. Ayaz, "Oy kullanmak heyecan vericiydi ve arkadaşımı destekleyeceğim" dedi.
Başkan yardımcısı olarak seçilen 2. sınıf öğrencisi Lavin Nava Nuroğlu ise seçim sürecinin olumlu geçtiğini ifade ederek, "Afişler hazırladım ve konuşmalar yaptım. İlk kez böyle bir seçimin parçası oldum, çok mutluydum" şeklinde konuştu.
