Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır

Üreten Belediye, anlayışı ile Erdemli’nin çevre düzenlemesinde kullanılacak ürünleri kendi serasında yetiştiren Erdemli Belediyesi, bitki üretim çalışmalarında çığır açıyor.

25 Şubat 2019 Pazartesi, 10:55
Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır
-

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, “Tüketen değil, üreten bir belediyeyiz.” ifadesine yer verdi.
Erdemli Belediyesi, daha yeşil bir ilçe için kentin her noktasında ihtiyaç duyulan çiçek ve ağaç fidanlarını kendi serasında üretiyor. ‘Doğa Dostu Belediye’ algısı ile yüzlerce çiçek ve fidanı kendi üretim sahasında yetiştiren Belediye, farkındalık yaratmaya devam ediyor. Çevreye karşı duyarlı projeleri ile daha önce de gündeme gelen Belediye, tüketimi minimum üretimi ise maksimum noktaya çıkartarak, kendi kendine yeten bir kent inşa ediyor.
İlçenin çevre düzenlemesinde kullanılacak ürünleri karşılamak adına kendi serasını kuran Erdemli Belediyesi, üretilen bazı çiçek ve fidan türlerinin; Benjamin, İskenderun Kauçuğu, Mine, Akdeniz Papatyası, Çin Karanfili, Oya, Amerikan Sarmaşığı, Hercai, Menekşe, Berberis, Aralya olduğunu, bu türlerin yanında 750 adet İsrail Kauçuğu, 720 adet Bodur Begonvil, 8500 adet Gül, 3500 adet Japon Gülü, 550 adet Kartopu, 600 adet Gelin Duvağı, 12300 adet Ceylan Gözü, 200 adet Taflan, 600 adet Gece Sefası, 1200 adet Zakkum, 293 adet Andız, 873 adet Çit Hatmi gibi bitki türlerinin yetiştirildiğini bildirdi. Çiçek ve Fidanların üretildikten sonra dikime hazır şekilde bekletildiğini söyleyen ekipler, ihtiyaç halinde talep edilen bölgelere ürünlerin sevk edildiğini ve dikiminin gerçekleştirildiğini ifade etti.
Doğaya karşı duyarlı projelere imza atan Erdemli Belediyesi, zaman zaman TEMA Vakfı Erdemli Temsilciliği ile yürüttüğü ortak faaliyetler ve ilçe üzerine düzenlediği akademik çalışmalar ile de gündeme gelmişti. Bu çalışmaların kendi kendine yetebilen ve ülke ekonomisine katkı sunan bir Belediye oluşturmak adına gerçekleştirildiğini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bahar ayına hazır olduklarını bildirdi.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,
“Şehrimizin çevre düzenlemesi için ihtiyacı olan ürünler, fazlasıyla seramızda üretiliyor. Erdemli Belediyesi, dışa bağımlı olmadan yüz binin üzerinde yaptığı üretimle, kendi kendine yeten bir belediyedir.” ifadelerine yer verdi.
Yetiştirilen tüm ürünlerin dikime hazır vaziyette bulunduğunun altını çizen Başkan Tollu sözlerini şu ifadelerle noktaladı,
“Ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da bilimsel metotları kullanıyoruz. Ziraat mühendisleri ve Ziraat teknikerleri ile bu işi modern yöntemlerle yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden yüz bin adet üretilmiş olup, dikime hazır bir şekilde bekletilmektedir. İhtiyaçlara göre, mevsimsel uygunlukları da göz önüne alınarak dikim işleri gerçekleştirilecektir.Tüketen değil üreten belediyecilik, anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz.”
Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır
Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır
Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır
Doğa Dostu Erdemli, Bahara Hazır

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti