Dünyanın İlk Engelli Sanat Festivali İstanbul’da Tanıtıldı

‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın lansmanını İstanbul’da düzenleyerek, ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

06 Ekim 2017 Cuma, 16:59
Dünyanın İlk Engelli Sanat Festivali İstanbul’da Tanıtıldı
-


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada ilk kez düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından gelecek engelli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın lansmanını İstanbul’da düzenleyerek, ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen lansmana Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan, Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve ulusal basın mensupları katıldı.
İstanbul’dan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin duyurusunu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasının başında Engelliler Dairesi Başkanlığı olarak hayata geçirdikleri hizmetleri aktardı. Başkan Kocamaz, “Engelliler, Cenab-ı Allah’ın engelsiz kullarına değerli bir emanetidir. Bu değerli emaneti koruyup kollamak, daha değerli hale getirmek en temel insanlık görevlerimizden biridir. Hangi toplum kesimine, hangi meslek grubuna mensup olursak olalım, hayata engelli bireylerimizin penceresinden bakabildiğimiz müddetçe huzurlu bir yaşam sürebiliriz. Hayatımızın her anını birlikte paylaştığımız engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar konusunda empati yapabildiğimiz müddetçe, engelleri ortadan kaldırabiliriz. Bir sorunu çözebilmek için öncelikle onu çözmeye karar vermek, sorunu doğru anlamak, gerekli adımları hızla ve cesaretle atmak gerekir” dedi.
Engelli dostu kent; Mersin
Mersin’de kader birliği yaptıkları bütün engellilerin sorunlarını çözmek için gerekli adımlar attıklarını belirten Başkan Kocamaz, “30 Mart 2014’ten bu yana verdiğimiz hizmetler ve hayata geçirdiğimiz projeler, 3.5 yıl önce verdiğimiz Mersin’i ‘Engelli Dostu Kent’ yapma sözümüzün birer teminatı ve tezahürüdür. Bu ifadeleri, Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kuran ilk Büyükşehir Belediyesi olmanın haklı gururu ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz Mersin’imizi tüm toplum kesimleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmaktır. Diğer toplum kesimlerine olduğu gibi engelli kardeşlerimize yönelik proje ve hizmetlerimizi de bu anlayışla hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
11-15 Ekim tarihleri arasında Türkiye ve dünyada ilk kez gerçekleştirecek olan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projelerinden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “11-15 Ekim tarihleri arasında Mersin merkez, Tarsus, Anamur ve Erdemli-Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü sanatçı ve uzmanların katılacağı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslarla Türkiye’ye unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacağız. Böylesine dolu dolu ve kaliteli bir festival programını ortaya koymak, sizler de takdir edersiniz ki, azami dikkat ve özen gerektiren iyi bir takım çalışması ile mümkündür. Yaklaşık bir yıldır bu prestijli organizasyon için gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalışan Engelliler Dairesi Başkanlığımızın ve destek veren diğer birimlerimizin personelini sizlerin huzurunda ayrı ayrı kutluyorum. İlimizin ve ülkemizin yüz akı olacağına inandığımız bu güzel projeyi ilk günden bu yana sahiplenen ve heyecanla destekleyen tüm resmi ve sivil kuruluşlarımıza ve tabii ki siz değerli basın mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için çok özel anlam taşıyan bu desteğinizin festival süresince ve sonrasında da sürmesini diliyorum. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli bireylerin mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocamaz, 11-15 Ekim tarihinde dünyada bir ilk olarak gerçekleştirilecek 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne tüm basın mensuplarını davet etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi