Dur Durak Bilmeyen Hizmet

Tüm yaz boyunca dur durak bilmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekiplerin yoğun mesaisi ile Mersin’i baştan sona yenileniyor.

28 Eylül 2017 Perşembe, 18:36
Dur Durak Bilmeyen Hizmet
-

Mersin’in yıllardır kanayan yarası olan ve yerel yönetimlerce ihmal edilmiş bir hizmet olan asfaltlama, yol yapım ve bakımı Büyükşehir Belediyesi ile ezber bozuyor. Gelişmişliğin göstergelerinden birisi olan yol çalışmalarını göreve geldiği günden bu yana titizlikle devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, yorulmayan ekibi ve liyakatli kadrosu ile Mersin’in çehresini değiştiriyor.
Yaz sezonunun başlaması ile startını veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin genelinde asfaltlama çalışmalarını devam ettiriyor. Eş zamanlı devam eden çalışmalar kapsamında merkez dört ilçenin yanı sıra Tarsus, Silifke, Erdemli başta olmak üzere tüm ilçeler hizmetten nasibini alıyor.
Tonlarca hizmet Mersinli vatandaşların ayağına seriliyor
Yalnızca merkez ilçelerde değil kırsala da yaptığı hizmetlerle vatandaşları mutlu eden Büyükşehir Belediyesi’nin yaz mesaisi dolu dolu geçiyor. İlçelerin her caddesini adım adım arşınlayarak hizmetleri götüren Büyükşehir Belediyesi, ‘Asfaltsız mahalle kalmayacak’ sözünü yerine getirmek için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çalışmalar kapsamında Haziran, Temmuz, Ağustos ayları boyunca Akdeniz İlçesi sınırları içinde toplam 8 bin 874,480 ton asfalt kaplama yapılırken, 673,020 ton asfalt yama yapıldı. Toroslar İlçesi sınırları içerisinde 17 bin 748,920 ton asfalt kaplama yapılırken, 952,700 ton asfalt yama yapıldı.
Mersin’in nüfusu yoğun ilçelerinden olan Yenişehir İlçesi sınırları içinde 4 bin 593,140 ton asfalt kaplama yapılırken, 522,080 ton asfalt yama yapıldı. Mezitli İlçesi’nde ise 5 bin 213,480 sıcak asfalt caddelerle buluşturulurken, 545,720 ton asfalt yama bozulan yollara yapıldı.
Koordinasyon şube müdürlükleri ve ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde yürüttüğü çalışmalar ile hizmet ağını Antalya sınırına kadar ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini topluyor. Bozulan yolları yenilemesi, asfaltı olmayan yollara asfalt kaplaması, önemli mahalle yollarını ulaşıma açarak uzakları yakın etmesi ile Mersin’in yıllardır görmediği hizmetin tanımını yeniden yapan Büyükşehir Belediyesi, adeta yapacakları hizmetin garantisini veriyor.
Daha önceki yerel yönetimlerce hizmetten geri kalmış Erdemli İlçesi Büyükşehir ile tarihinde görmediği hizmeti alıyor. Erdemli İlçesi’ne Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yalnızca üç ay içerisinde 256,000 ton asfalt kaplama yapılırken koordinasyonlara bin 605,240 ton sıcak asfalt, kaplama ve yama yapımı içim teslim edildi. Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne 4 bin 608,240 ton, Silifke Şube Müdürlüğü’ne 625,080 ton, Mut Şube Müdürlüğü’ne ise 448,660 ton sıcak asfalt kaplama ve yama yapılmak üzere teslim edildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı