Düzce Merkez'de Kadınların Katıldığı Proje Tanıtım Gezisi Gerçekleştirildi

Düzce Belediyesi, "Belediye Hizmette, Kadınlar Keşifte" programı ile kadınları şehrin önemli yatırımlarıyla buluşturdu. Katılımcılar, içme suyu projeleri ve tarihi alanları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Düzce Merkez'de Kadınların Katıldığı Proje Tanıtım Gezisi Gerçekleştirildi
Düzce Belediyesi, "Belediye Hizmette, Kadınlar Keşifte" programı ile kadınları şehrin önemli yatırımlarıyla buluşturdu. Katılımcılar, içme suyu projeleri ve tarihi alanları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Düzce Belediyesi, hayata geçirilmiş ve devam eden projeleri tanıtmak amacıyla "Belediye Hizmette, Kadınlar Keşifte" isimli bir gezi programı düzenledi. Bu programın ilk katılımcıları Mergiç Mahallesi'nden kadınlar oldu. Gezi, Düzce Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi ve yaklaşık 40 kadın bu etkinliğe katıldı.

Ulaşım, Düzce Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle yapıldı. Kadınlar, kentin gelecekteki planlamaları hakkında bilgi almak amacıyla önemli yatırımları yerinde inceleme fırsatı buldular. İlk olarak, tamamlanan içme suyu regülatörleri ve terfi istasyonu ile günlük 130 bin metreküp kapasiteli yeni içme suyu arıtma tesisi ziyaret edildi.

Gezi programı kapsamında ayrıca, geçtiğimiz yıl açılan Asar Kemer Parkı, Millet Bahçesi-2 ve devam eden Anıt Eser projesi de ziyaret edildi. Katılımcılar, bu alanları gezerek hem dinlenme hem de bilgi edinme fırsatı buldular.

Program süresince, kazı çalışmaları tamamlanan ve restorasyona hazırlanan Konuralp Antik Tiyatrosu ile Konuralp Gazi Türbesi de ziyaret edildi. Burada, katılımcılara bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi verildi. Ayrıca, yerel lezzetlerden Konuralp pilavı da ikram edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, Düzce'nin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamayı hedefleyen projeler hakkında katılımcılara bilgi sundu. Düzce Belediyesi Özel Kalem ve Muhtarlık İşleri Müdürü İsmail Pişkin de projeler hakkında katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Program, Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Toplantıda, kadınların görüş ve önerileri dinlendi, belediye hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Katılımcılar, projeleri yerinde görme fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirerek, "Başkanımız Faruk Özlü'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şehrimiz büyüyor, güzelleşiyor, turist çekiyor" şeklinde ifade ettiler.

Mergiç Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akçay, belediye yatırımlarını yerinde görmenin önemini vurgulayarak, "Antik Tiyatro'ya ilk kez gelen vatandaşlarımız oldu. Düzce'nin ihtiyaç duyduğu yatırımlar hayata geçiriliyor. Yatırımların devam etmesi gerekiyor" dedi.

Bu programın, vatandaşların belediye yatırımlarını yerinde görmelerini sağlamak amacıyla farklı mahallelerde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin