Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kış aylarının gelmesiyle birlikte baca yangınları konusunda önemli uyarılarda bulundu. İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, soba kullanımıyla ilgili olarak vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları paylaştı. Baca yangınlarının önüne geçmek için bacaların düzenli olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerektiğini belirten Kahraman, doğalgazın bulunmadığı bölgelerde yaşayan ailelere özel bir uyarıda bulundu. "Sobalarının bacalarını kontrol etmelerini, sıkıntı varsa tamiratını yapmalarını, mutlaka ve mutlaka bacalarını temizletmelerini öneriyoruz" dedi.
Kahraman, son bir yıl içinde itfaiye olarak 35 baca yangını yaşandığını ve son bir ayda ise 3 baca yangını ile karşılaştıklarını aktardı. Geçmiş yıllara göre bu oranın düşük olduğunu vurgulayan Kahraman, vatandaşların uyarılara dikkat ettiğini ifade etti. Ayrıca, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin de bacalarını periyodik olarak temizletmeleri gerektiğini ve bu konuda itfaiyeye bilgi vermelerini beklediklerini belirtti.
Düzce'de kar yağışı beklenirken, acil durumlarda sıkıntı yaşanmaması için araç sahiplerine çağrıda bulunan Kahraman, “Önümüzdeki günlerde kar yağışına maruz kalacağız. Vatandaşlarımızdan; kar temizliği yapılan ara ve ana yollarda mümkün olduğunca, acil müdahalede bulunan itfaiye, ambulans ve emniyet ekiplerinin geçişlerini engelleyecek şekilde araçlarını yol park etmemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu. Bu uyarılar, hem bireysel güvenlik hem de toplumsal güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor.