Düzce'de Kadın ve Ailenin Güçlenmesi Sempozyumu Gerçekleşti

2025 yılının "Aile Yılı" ilanına yönelik düzenlenen sempozyumda, kadın ve aile kavramları çok boyutlu olarak ele alındı.

Düzce'de Kadın ve Ailenin Güçlenmesi Sempozyumu Gerçekleşti
Düzce'de gerçekleştirilen Uluslararası Kadın ve Ailenin Güçlenmesi Sempozyumu, akademi, kamu, sivil toplum ve yerel yönetimlerin katkılarıyla disiplinler arası bir bilgi paylaşım platformu haline geldi. Farklı alanlardan uzmanların katıldığı etkinlikte, kadınların toplumsal hayattaki rolü ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yapıldı.

Çevrim İçi ve Yüz Yüze Oturumlar
Sempozyumda "Kadın ve Dönüşüm", "Dini Perspektiflerle Kadın ve Aile", "Kadın ve Edebiyat", "Psikolojik Dayanıklılık Fikrinde Kadın", "Liderlik", "Eğitimde Kadın", "Kadın ve Sanat", "Aile Desteği", "Teknoloji Çağında Kadın", "İklim Krizi ve Kadın", "Dijitalleşme Çağında Aile Dinamikleri" gibi başlıklar altında hem çevrim içi hem de yüz yüze oturumlar gerçekleştirildi.

Kadın ve Aile İçin Politika Geliştirildi
Oturumlarda, kadınların eğitimde, istihdamda, siyasette ve karar alma mekanizmalarında daha etkin yer almasının yolları detaylandırıldı. Ayrıca aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi, kuşaklar arası bağların korunması ve çocukların sağlıklı gelişimi için bütüncül politikaların geliştirilmesine yönelik bilimsel sunumlar yapıldı. Gelişen teknoloji ve dijitalleşmenin aile yapısına etkileri üzerine de derinlemesine tartışmalar yapılarak, yeni kavram ve roller ele alındı. Sempozyum, kadının ve ailenin güçlenmesine katkı sağlayacak bakış açıları geliştirilmesi amacıyla beyin fırtınası şeklinde ilerledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin