Düzce'de Turizm Kalkınma İçin İlk Adım Atıldı

Düzce Belediyesi, Batı Karadeniz'de turizmin gelişimi için önemli adımlar attı. Turizm Birliği'nin adının değişmesi ve bölgesel master plan hazırlanması kararlaştırıldı.

Düzce'de Turizm Kalkınma İçin İlk Adım Atıldı
Düzce Belediyesi, Batı Karadeniz'de turizmin gelişimi için önemli adımlar attı. Turizm Birliği'nin adının değişmesi ve bölgesel master plan hazırlanması kararlaştırıldı.

Batı Karadeniz’de turizmin kalkınması için önemli bir adım, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önderliğinde atıldı. Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nde yapılan tüzük değişikliği ile birliğin adı Batı Karadeniz Turizm Birliği olarak güncellendi. Ayrıca, Batı Karadeniz Bölgesel Turizm Master Planı'nın hazırlanmasına yönelik karar alındı.

Faruk Özlü’nün başkanlık ettiği Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nin olağan meclis toplantısı, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın ev sahipliğinde Karabük’te gerçekleştirildi. Bu toplantıya, Karabük Valisi Oktay Çağatay ve birlik üyesi yerel yönetim temsilcileri katıldı. Gerçekleşen seçimde, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yeniden birlik başkanı olarak seçildi.

Özlü, toplantıda yaptığı konuşmada Batı Karadeniz’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak, bu bölgede turizmin kalkınmanın lokomotifi olabileceğini vurguladı. Özlü, yaşadıkları coğrafyanın değerine dikkat çekerek, Batı Karadeniz’in bütünsel bir planlama ile değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Bolu gibi illerin yüksek turizm potansiyelinin tanıtılması gerektiğini belirtti.

Başkan Özlü, Düzce Belediyesi olarak uygulanan projelerle Düzce’nin turizm, kültür ve gastronomi alanında daha da gelişmesi için çalıştıklarını anlattı. Yaylalar, göller ve antik kentler gibi doğal güzelliklerin tanıtımı için birçok proje geliştirdiklerini belirten Özlü, Batı Karadeniz’in en büyük antik kenti olan Konuralp Antik Kentindeki kazıların tamamlandığını ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Ayrıca, 6 uluslararası otel zincirinin Düzce’de yatırım yapmaya başladığını ve bölgenin en büyük AVM’sinin yakında açılacağını da sözlerine ekledi.

Özlü, Batı Karadeniz Bölgesel Turizm Master Planı’nın hazırlanması için iş birliği yapılması gerektiğini, bu konuda üniversiteler ve turizm acenteleri ile ortak hareket edilebileceğini ifade etti. Türkiye'deki başarılı turizm destinasyonları örnek alınarak, Batı Karadeniz’in de aynı şekilde tanıtılması gerektiğini belirtti. Bu yeni anlayış ve birliğin turizm gelirlerini artıracağına olan inancını dile getirdi.

Toplantıya katılan Karabük Valisi Oktay Çağatay, insanların tarihi ve doğal güzelliklere yöneldiğini, bunun Batı Karadeniz'i cazip hale getirdiğini belirterek, Başkan Özlü’nün teklifini desteklediğini açıkladı. Özlü'nün tüzük değişikliği teklifi kabul edilerek, birliğin adı "Batı Karadeniz Turizm Birliği" olarak değiştirilmiştir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin