Düzce'de Yapı Güvenliğini Artıracak Yeni Uygulama Talebi Komisyona Gönderildi

Düzce'de yapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler önerildi. Bu kapsamda, T plaka ve S plaka uygulamalarının mevzuata uygun hale getirilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Ayrıca, Konuralp Mahallesi'ndeki parsellerin yol alanı olarak kullanılmasına ilişkin talepler İmar Komisyonu'na yönlendirildi.

Düzce'de Yapı Güvenliğini Artıracak Yeni Uygulama Talebi Komisyona Gönderildi

Düzce'de yapılan son meclis toplantısında, yapı güvenliğinin artırılmasına yönelik önemli kararlar alındı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, son dönemlerde meydana gelen depremler göz önünde bulundurularak, yapıların dayanıklılığını artırmak için yeni teknik ve güçlendirici uygulama esasları belirledi. Bu yeni düzenlemelerin, yapıların süneklik düzeyini yükseltmek, temel-zemin etkileşimini güçlendirmek ve malzeme kalitesini artırmak gibi hedefleri bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, bu düzenlemelerin ruhsat sürecine girecek tüm yeni yapılarda zorunlu olacağı belirtildi. Bu adımlar, Düzce'nin yeni yapı stokunun deprem dayanıklılığını ve can güvenliği standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Önerilen talep, İmar Komisyonu'na sunulmak üzere havale edildi.

Ayrıca, Esençam Köyü Hecinler mevkisinde bulunan katı atık tesisinin modernizasyonu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı tarafından sağlanan 20 milyon TL hibe, Düzce Beltaş A.Ş.'ye aktarılması için Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi. Bu hibe ile katı atık tesisinin modernizasyonu hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin