Edirne İpsala'da Yaralı Leyleği Bulup Kurtaran Aysel Solak

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde Aysel Solak, yolda bitkin halde bulduğu yaralı leyleği kurtardı. İlk müdahaleyi yaparak, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti.

Edirne İpsala'da Yaralı Leyleği Bulup Kurtaran Aysel Solak
Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde Aysel Solak, yolda bitkin halde bulduğu yaralı leyleği kurtardı. İlk müdahaleyi yaparak, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti.

Yenikarpuzlu beldesinde, bir yol üzerinde hareketsiz halde yatan leyleği gören Aysel Solak, kuşun yuvadan düşmüş olabileceğini ya da annesi tarafından atılmış olabileceğini düşündüğünü belirtti. Leyleği kucağına alarak evine götüren Solak, ona su ve solucan vererek ilk bakımını gerçekleştirdi.

Yaşadığı durumu anlatan Solak, "Bitkin halde yerde yatıyordu. Muhtemelen yuvadan düştü ya da annesi atmış olabilir. O halde yüreğim el vermedi. Kucağıma alıp eve getirdim. Su verdim, solucan verdim. Sonrasında Milli Parkları arayıp ihbarda bulundum" dedi.

İhbarın ardından ekiplerin kısa sürede bölgeye geldiğini ifade eden Solak, "Onu öyle bırakmaya gönlüm el vermedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, hızlı bir şekilde gelip leyleği aldılar. Duyarlı davranışlarından ötürü yetkililere teşekkür ederim. Umarım kısa sürede iyileşir" şeklinde konuştu.

Aysel Solak'ın bu davranışı, çevreye olan duyarlılığının güzel bir örneği oldu. Leyleğin sağlık durumunun kontrol edilmesi ve gerekli tedavinin yapılması, doğanın korunması açısından büyük önem taşıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin hızlı müdahalesi, vahşi yaşamın korunmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin