Öğleden sonra başlayan yağış, kentin cadde ve sokaklarında su birikintilerine neden oldu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin tentelerine, duraklara ve kapalı alanlara sığınarak ıslanmaktan kaçınmaya çalıştı. Bazı kişiler şemsiyelerini açarken, bazıları ise koşarak yağmurdan uzaklaşmaya çalıştı.
Çocukların Dansı
Büyüklerin kaçtığı yağmur, çocuklar için eğlenceli bir oyun alanı haline geldi. Islanmayı umursamayan minikler, Saraçlar Caddesi'nde yağmur altında dans ederek kahkahalarla eğlendi. Su birikintilerinde zıplayan çocukların neşesi, sağanağın kasvetli havasını bir anda değiştirdi.
O anlar, kameralar tarafından kaydedildi ve görenlerin dikkatini çekti. Meteoroloji yetkilileri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın iç kesimlerinde kuvvetli sağanakların devam edebileceğini belirterek, sel, su baskını, yıldırım ve ani rüzgâra karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
Yağmurun oluşturduğu olumsuzluklara rağmen, çocukların eğlendiği anlar Edirne’de günün en sıcak ve gülümseten görüntüleri arasında yer aldı.
Öte yandan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, ancak Marmara Bölgesi'nde Perşembe gününden itibaren sıcaklıklarda kademeli bir düşüş bekleniyor.