Edirne'de yaşanan taşkın nedeniyle Meriç Nehri'nin suları, Elçili-Uzunköprü yoluna kadar ulaşarak tarım alanlarını etkiledi. Özellikle Küplü ve Subaşı bölgelerinde, yağışlardan dolayı onarıma alınan seddelerden sular yollara aktı. Bu durum, hem araç hem de yaya trafiğini olumsuz etkileyerek bazı yolların geçici olarak kapatılmasına neden oldu.
Yetkililerin Çalışmaları ve Uyarıları
Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve belediye ekipleri, taşkın bölgesinde izleme ve kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, nehir ve dere kenarlarına yaklaşılmaması, araçların yüksek alanlarda park edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşları uyarıyor. Su seviyesinin artış göstermeye devam edebileceği kaydedildi.
Bunun yanı sıra, tarım arazilerinde zarar gören ürünlerin tespitine yönelik çalışmaların başlatıldığı, ilgili kurumların çiftçilere destek sağlamak için koordinasyon içinde çalıştığı bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde bölgede sağanak yağışların etkili olabileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
