Edremit Belediyesi, Ekonomik Yapısını Güçlendirip Araç Filosuna Yeni Araçlar Ekledi

Edremit Belediyesi, mali disiplini sağlayarak yatırımlarını hızlandırdı ve araç filosuna yeni araçlar ekledi. Bu yeni araçlarla hizmet kapasitesini artırmayı hedefleyen belediye, özellikle çöp taşımada tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

Edremit Belediyesi, Ekonomik Yapısını Güçlendirip Araç Filosuna Yeni Araçlar Ekledi
Edremit Belediyesi, mali disiplini sağlayarak yatırımlarını hızlandırdı ve araç filosuna yeni araçlar ekledi. Bu yeni araçlarla hizmet kapasitesini artırmayı hedefleyen belediye, özellikle çöp taşımada tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Eminkuyu'daki belediye şantiyesinde yeni eklenen araçları yerinde inceledi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin katılımıyla yapılan incelemelerde, belediyenin altyapısını güçlendirmeye yönelik projeler değerlendirildi.

Göreve geldikten sonra mali disiplini sağlayan Edremit Belediyesi, bütçe dengesini güçlendirmiş ve öz kaynaklarıyla yatırımlarına devam etmiştir. Yeni araç yatırımlarıyla birlikte, belediyenin hizmet gücünün artırılması hedeflenirken, özellikle çöp taşımada uygulanacak yeni sistem ile ekonomik tasarruf sağlanması planlanıyor.

Belediye bünyesine katılan 3 yeni semi treyler sayesinde, günlük ortalama 250 ton atık daha hızlı ve ekonomik bir şekilde Havran Katı Atık Aktarma İstasyonu'na taşınacak. Daha önce 6 kamyonla gerçekleştirilen taşıma işlemi artık tek bir semi treyler ile yapılabilecek. Yaz aylarında günlük çöp miktarının 500 tona kadar ulaştığı Edremit'te, yeni sistemle hem yakıt tüketimi azalacak hem de zaman kaybı önlenecek.

Ayrıca, 2 camlı van araç, 1 otobüs ve 1 kamyonet de belediyenin araç filosuna dahil edilmiştir.

Yeni araçlarla birlikte, belediyenin saha hizmet kapasitesi de güçlendirilmiş oldu. Temizlik, ulaşım ve teknik hizmetlerde kullanılacak bu araçların, özellikle yaz sezonunda artan nüfus yoğunluğuna daha hızlı hizmet verilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, incelemelerin ardından bir açıklama yaptı.

Başkan Ertaş, "Araç filomuza kazandırdığımız yeni semi treylerler ile günlük çöp taşıma kapasitemizi ciddi ölçüde artırdık. Daha önce 6 kamyonla taşınan atıkları artık tek bir semi treyler ile taşıyabiliyoruz. Yaz aylarında günlük çöp miktarının 500 tona kadar çıktığını düşündüğümüzde, bu sistem sayesinde hem zamandan hem de yakıttan büyük tasarruf sağlıyoruz" dedi.

Sadece çöp taşıma alanında değil, belediyenin genel hizmet kapasitesinde de güçlenmeye devam ettiklerini belirten Ertaş, "2 camlı van araç, 1 otobüs ve 1 kamyoneti de filomuza dahil ettik. Güçlü ekipman, güçlü altyapı demektir. Artık kendi ayakları üzerinde duran bir belediye anlayışıyla; laf değil iş üreterek, mazeret değil çözüm ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yol çalışmalarımızda kararlıyız, sahadayız ve hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Şehrimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her şey daha güzel bir Edremit için" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin