EĞİTİMLER MEYVELERİNİ VERİYOR

O Artık İş Sahibi

27 Kasım 2016 Pazar, 13:21
 EĞİTİMLER MEYVELERİNİ VERİYOR
-

MERSİNHABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından KOSGEB ve GİŞKAD işbirliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’, meyvelerini bir bir veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimine katılan Ramazan Şanlı, artık kendi işinin sahibi…
Büyükşehir ile Hayalleri Gerçek Oldu
Mersin’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşların işyeri ve meslek sahibi olmaları ve başarılı işletmelerin kurularak girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi,  KOSGEB ve GİŞKAD işbirliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi meyvelerini veriyor. Girişimcilik konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği eğitime katılan kursiyer Ramazan Şanlı, kendi Elektrik-Hidrofor-Sıhhi Tesisat dükkanını açtı.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni haberlerden duyduğunu belirten Ramazan Şanlı, “Uzun süredir iş yeri açmayı düşünüyordum. Mesleğim gereği elimden elektrik, su, hidrofor ve her türlü tamir işi geliyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir eğitime öncülük yaptığını öğrendim ve katılmaya karar verdim. Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunduktan sonra kayıt yaptırdım ve akabinde de eğitim için bizi çağırdılar. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 14 gün süren proje eğitimi aldık. Eğitimler sonunda da sertifikamı aldım ve iş yerimi açtım” dedi.
Şimdi Sırada Üretim Var
Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimlerden sonra da desteğini sürdürdüğünü belirten Ramazan Şanlı, “Projelerimiz için KOSGEB ve Büyükşehir Belediyesi ile iletişim halindeyiz. Eğitim sırasında da eğitimden sonra da projelerimizi dinleyip, iş planımızı değerlendiriyorlar” şeklinde konuştu.
Bundan sonraki planlarından bahseden Ramazan Şanlı,“Binalardaki elektrik tüketimini azaltmak için güneş enerjisi ile çalışan bahçe aydınlatması ve apartmanlarda hidroforun 5’inci kata kadar çıkardığı suyu 5’inci kattan yukarıya farklı bir sistem üreterek çıkarmak istiyorum. Çalışmalarımı sürdürüyorum ve suyu rahatlıkla en son kata kadar aynı basınçla çıkaran bir hidrofor üretmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu planlarıma ulaşmayı hedefliyorum”dedi.
“Boş Gezmek Yerine Girişimci Olun”
İş yeri açmak isteyenlere tavsiyelerde de bulunan Ramazan Şanlı, “Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilik eğitimi hizmetlerini araştırsınlar. Boş gezmek yerine girişimcilik eğitimi alıp çalışma imkanı bulabilirler” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine böyle bir eğitim imkânı sunduğu için teşekkür eden Şanlı, “Sayın Başkanımın Burhanettin Kocamaz, Mersin’e büyük hizmetler yaptı. Herkese destek veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
KOSGEB bünyesinde eğitim için başvuruda bulunan girişimci adaylarına, düzenli olarak her ay 30’ar kişilik gruplar halinde 14 gün süren ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriliyor. Bugüne kadar KOSGEB sayesinde, 290 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek sertifika almaları sağlandı. Proje kapsamında eğitim alan 26 katılımcı kendi işyerini açarken, hibe kredi imkânlarından faydalanabilmek amacıyla projelerini KOSGEB’e sundu.
YKB

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”