Elazığ Merkez'de Dolu ve Sağanak Yağış Sonrası Evler Sular Altında Kaldı

Elazığ'da etkili olan dolu ve sağanak yağış, evlerin bodrum katlarını su bastı. Temizlik çalışmaları başlarken, Hatice Demir ve oğlu yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Elazığ Merkez'de Dolu ve Sağanak Yağış Sonrası Evler Sular Altında Kaldı
Elazığ'da etkili olan dolu ve sağanak yağış, evlerin bodrum katlarını su bastı. Temizlik çalışmaları başlarken, Hatice Demir ve oğlu yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Elazığ'da dün akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı, birçok evde su baskınlarına neden oldu. Bu durum özellikle Akpınar Mahallesi 515. Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın bodrum katında etkili oldu. 66 yaşındaki Hatice Demir ve oğlu, su baskını sonrası itfaiye ve ev sakinleri tarafından yürütülen tahliye çalışmalarıyla evlerinin suyun altında kalmasını önlemeye çalıştılar. Ancak, su tahliye edildikten sonra evdeki eşyaların çoğunun kullanılamaz hale geldiği anlaşıldı. Evin giriş kısmında biriken su ve atıklar nedeniyle daireye girişler, kapı önüne konulan tuğla ve diğer eşyalar üzerinden sağlandı. Hatice Demir ve oğlu, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yardım talebinde bulundular.

Hatice Demir, gözyaşları içinde yaşadıkları durumu anlattı. Oğlu ile birlikte evlerini su baskınından kurtarmaya çalıştıklarını belirten Demir, "Evimizin her yeri su doldu. Hiçbir eşyayı kurtaramadık, canımızı zor kurtardık. Beyaz eşyalarımız da suyun içinde kaldı. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bodrum katında yaşıyoruz, benim gücüm yok" diye konuştu.

Oğlu Faruk Çimen ise, "Dün yağan yağmur ve dolu, evimizi su bastı. Bir noktaya kadar temizledik ama sonrasında dışarıdaki inşaat çalışanları iş makinesi getirerek, temel yerindeki suyu rögarın girişine yönlendirdiklerinde, evimiz diz boyu suyla doldu. Şu anda koltuklarımız, elektronik eşyalarımız suyun altında kalmış durumda" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin