Elazığ'da Fırat ve Turgut Özal Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Fırat Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Elazığ'da Fırat ve Turgut Özal Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı
Fırat Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Fırat Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve ortak akademik çalışmaları artırmak amacıyla Ar-Ge iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreni, Fırat Üniversitesi rektörlük makamında gerçekleştirildi. Protokolde, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli yer aldı. İmzalanan protokol sayesinde iki üniversite, araştırma-geliştirme projelerinde ortak çalışmalar yürütecek ve akademik çıktı üretimine odaklanacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversiteler arası iş birliklerinin yalnızca akademik değil, aynı zamanda stratejik bir değer taşıdığını belirtti. Ortak Ar-Ge projeleriyle bilgi ve tecrübenin paylaşılacağını ifade eden Prof. Dr. Göktaş, bu sürecin hem nitelikli yayın sayısını artıracağını hem de bölgesel kalkınmaya katkı sunacak somut çıktılar ortaya koyacağını söyledi. Ayrıca, üniversiteler arasındaki iş birliğinin yerel ve ulusal düzeyde önemli etkileri olacağını vurguladı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise iki üniversitenin benzer akademik vizyona sahip olduğunu vurgulayarak, bu protokolün disiplinler arası çalışmaları teşvik edeceğini kaydetti. Bentli, iş birliğinin her iki üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Bu tür iş birliklerinin, akademik dünyada daha geniş bir etki yaratacağını ve öğrencilere daha fazla fırsat sunacağını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin