Elazığ'da dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar sonrası, yerel yönetimler gerekli önlemleri almak için harekete geçti. Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları için İl Özel İdaresi, 90 araç ve 120 personel ile birlikte yoğun bir çalışma başlattı.
Gün boyunca devam eden çalışmalar neticesinde, 162 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, 360 köy yolunda ise ekiplerin mücadelesi devam ediyor. Ulaşımın sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtiliyor. Ayrıca, kar yağışının etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
Yetkililer, kapalı olan yolların açılması için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Elazığ’da yaşanan bu durum, bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de etkilemektedir. Dolayısıyla, bu yolların bir an önce açılması büyük önem taşımaktadır.
